Учени-неродените бебета чувстват болка по време на аборт

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Учените настояват медицинската общност да забрави за политическите предпочитания и да признае нарастващите доказателства, че неродените бебета могат да почувстват болка още в 12-та седмица на бременността. В статия в Journal of Medical Ethics Стюарт Дербишир, професор в Националния университет в Сингапур пише, че тези данни заслужават внимание.

Благородство от млада писателка, която дарява апаратура за недоносени бебетаМладата писателка Десислава Николова дари апаратура за недоносени бебета на екипа на болница “Д-р Ни…Dec 22 2019vijti.com

Дербишир и неговият съавтор Джон Бокман твърдят, че мозъкът и нервната система на плода са достатъчно развити, за да изпитат болка до 24-та седмица. В повечето страни абортът е разрешен само преди това време.

Учените цитират нови проучвания, показващи, че бебетата могат да изпитат „известна прилика на болка“ още на 12-та седмица.

И ако неродените деца могат да почувстват болка, то със сигурност страдат при аборт.Смята се, че мозъчната кора е отговорна за сензорната информация, не е достатъчно развита до 24-тата седмица за предаване на сигнали за болка. Въпреки това сега учените казват, че това е грешка.

По-специално, едно проучване открива способността да усеща болка при възрастни с увреждане на мозъчната кора.

Лекарите казват, че за да се отрече способността на плода да се чувства болка – е „флирт с морална безотговорност, който ние просто не можем да си позволим“ Те обаче не се застъпват за забрана на абортите, а предлагат само фетална аналгезия преди операцията.

Източник: ЗаЖената

Нов вирус убива бебета и старци, от белите им дробове излизат гнойни тапи при аутопсияГрип у нас все още няма, но съществува друг, който е не по-малко опасен. Има вече респираторен синци…Dec 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!