Благородство от млада писателка, която дарява апаратура за недоносени бебета

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Младата писателка Десислава Николова дари апаратура за недоносени бебета на екипа на болница “Д-р Никола Василиев” в Кюстендил.
Авторката набрала необходимите средства за купуването на термо легло и две кислородни палатки, благодарение на реализираните продажби на книгата ѝ “Щастлива и красива бременност като моята”, пише lupa.

“Инициативата е изцяло моя. Служител съм на МВР и никой не стои зад мен. Нямам никакви лични амбиции”, каза за БТА Николова.

Последни новини за бебето, което тежеше едва 800 грама при раждането сиБебе, което е тежало едва 800 грама при раждането си, беше изписано от пловдивската АГ болница „Селе…Sep 6 2019vijti.com

Дарението, който ще се случи в кюстендилската болница е шестото й поред. За по-малко от три години, столичната писателка е дарила апаратура за недоносени бебета в лечебни заведения в Червен бряг, Разград, Горна Оряховица, Гоце Делчев и Видин.

Общата стойност на събраните средства е близо 50 000 лева, реализирани от продажбите на 3000 броя от книгата й.

“Статистиката относно зачеването е стряскаща, много семейства намират опора в книгата ми и помагат допълнително”, разказа още авторката.

Тя посочи, че идеята й първоначално била да осигури на здравните заведения кувьози за недоносени бебета с парите от продажбите на книгата си, но след като осъществила връзка със здравните заведения установила, че неонатологичните отделения в страната имат и други нужди.

Авторката допълни, че предстои да дари апаратура за недоносени бебета и в болници в Благоевград и Хасково.

“Смятам, че в България се случват и хубави неща, които зависят от нас самите. Аз искам в страната ни да има повече бебета, които да се раждат естествено и да имат добра среда за развитие”, сподели още авторката.

Нов вирус убива бебета и старци, от белите им дробове излизат гнойни тапи при аутопсияГрип у нас все още няма, но съществува друг, който е не по-малко опасен. Има вече респираторен синци…Dec 21 2019vijti.com

Източник: opoznaybulgaria

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!