Спомени от соца: Синът ми се ожени в Съветския съюз, взехме булката с волга

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По времето на социализма за родителите беше голямо щастие, ако децата им отидат да учат висше образование в Съветския съюз. И нас със съпругата ми Янка ни споходи това щастие. Малкият ни син Гриша Ангелов Илиев бе приет и отиде да учи военно инженерство в град Тула, Русия. И както се случваше с много от българските студенти там, и той се залюби с една руска девушка и накрая на следването му през 1979 г. се ожениха. Сватбата направихме в Тула.
След като получихме от новите си сватове приглашения да посетим Съветския съюз, си купихме билети за пътуване и на гара Горна Оряховица се качихме на бързия влак от София за Москва. В купето имаше и двама руснаци.
Спомени от соца: Митка Гръбчева и компания са убивали достойни хора от засадаНа 74 години съм и разбирам възрастните, пишещи с носталгия и сантимент за социализма. Младостта при…Aug 18 2019vijti.com

Пътуването трая около 48 часа. Аз говоря руски и не пропуснах да им се похваля, че отиваме на сватба и че синът ни се жени за руска девушка с фамилно име Гагарина. Тогава единият от руснаците каза, че в Русия има само два рода Гагарини – на космонавта Юрий Гагарин и на князете Гагарини. И ме попита с кой от двата рода съм се засватил. На шега му отговорих, че нашата снаха е потомка на князете Гагарини.
В деня на сватбата с три нови таксиметрови волги, на които бяхме сложили български знаменца, отидохме за булката. Пред жилищния блок пристигането ни с колите направи голямо впечатление на живущите в него и излязоха да ни посрещнат – зер тяхно руско момиче се женеше за българин. Гражданският брак сключиха в един от районните съвети на Тула.

След като се родиха внучките ми, си помислих, че моят сват Владислав Гагарин непременно е потомък на един от двата рода Гагарини. Според сватята ми Мария Василевна съпругът ѝ не е роднина на космонавта. Следователно трябва да се приеме, че той е потомък на руските князе Гагарини. Затова обявих моите внучки Мария, Сияна и Яна за княгини Гагарини. Публикувам това свое твърдение в очакване някой да го обори. Ако ли не, ще продължавам да го твърдя. И макар че е невъзможно това да се докаже, за мен внучките ми са моите княгини.
Ангел Ангелов, Габрово
Източник: Ретро
Спомени от соца: Слънчев бряг е създаден върху най-отблъскващото място край моретоПетър Дойчев вече не е между живите. С тъжната вест за доайена на туризма в България се разпространи…Aug 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!