Семейството с 11-те малчугани от Русе с рекорден брой отлични оценки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Още се борим да върнем най-малката Никол у дома, казват родителите
Истински рекорд поставиха две от децата на изстрадалото семейство с 11 малчугани от Русе. Две от върнатите у дома при мама Ивелина и татко Красимир дъщерички – малките Мариела и Илияна, изкараха общо 69 пълни шестици! За това разказа адвокатът на семейството Петър Николов, който се бори поотделно за всяко едно от хлапетата, които социалните отнеха от родителите им, след като къщата им им изгоря в началото на миналата година.
Илияна и Мариела, които вече са у дома и са спокойни, залегнали здраво над учебниците и гордо занесли вкъщи бележници, пълни само с отлични оценки за първия срок. Сестричетата са в различни класове – Илияна е в 9-и клас, а Мариела е в четвърти и учат в различни училища.Тя истинска майка-героиня – родила е 69 деца. Заслужава си да знаем нейната историяДецата са цветята на живота, но повечето от нас вероятно ще имат малък букет от 2 или 3. Въпреки тов…Jan 17 2019vijti.com

Гордите хлапета дори позират с бележниците, пълни с отлични оценки, а освен това децата ще получат и пари за успеха си. Причината е, че дъщерите на Ивелина и Красимир са част от социалния проект „Жълтица за шестица“, иницииран от сдружение „Верният настойник“, които даряват по левче на деца от проблемни семейства за всяка отлична оценка. Мариела и Илияна са и първите русенчета, част от инициативата за стимулиране на хлапетата да учат.
Радостта на Ивелина и Красимир от успеха на дъщерите им е помрачен от факта, че най-малкото им детенце Никол още не е у дома. Това разказа за „България Днес“ адвокат Николов, който тепърва ще продължава битката за момиченцето.
„Семейството е добре. Разбира се, продължават да се борят за детето и през тази година, скоро ще уточним и датата на делото“, поясни юристът.

Сагата с децата на Ивелина и Красимир трогна цяла България, след като двойката и 11-те им деца преживяха неописуема мъка, когато в началото на миналата година социалните служби ги разделиха. Причината – семейството трябвало да работи и големите деца се налагало да се грижат за по-малките. Въпреки броженията децата бяха настанени в приемни семейства, които получаваха средства, за да гледат отнетите със сила малчугани.
За всяко дете семейството води отделно дела и засега единствено невръстната Никол е далеч от братчетата и сестричетата си. Родителите на момиченцето обаче са категорични, че искат най-накрая да прегърнат дъщеричката си, и продължават съдебната борба.От Оряхово до Пекин: любовната история на сирака Марин и как той завладя сърцето на пекинската принцесаМомче от Оряхово среща пекинска принцеса и се женят с благословията на Мао в Китай. Това е съвременн…Oct 23 2018vijti.com

Източник: Днес.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!