Само 1 лъжица от тази подправка и ще берете краставици до късна есен

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По време на плододаването на краставиците е важно те да се предпазят от вредители и болести. Опитните градинари разчитат на изпитани методи, благодарение на които прибират реколтата до късна есен. Те често използват разтвор на базата на мляко и йод.

За приготвянето му са необходими 30 капки йод, 1 литър мляко и 20 гр настърган на ситно ренде сапун за пране.

Растенията се пръскат с получения продукт през целия вегетационен период с интервал от 10 дни.

10 капки от това и цяло лято ще берете краставици без прекъсванеКраставиците изискват редовно подхранване. Без него е невъзможно да получите обилна реколта. В случа…May 21 2022vijti.com

Но също така има една подправка, която не само предпазва краставиците от болести и вредители, но и удължава периода на плододаването им до късна есен.

Става въпрос за добре познатата на всички куркумата. Разтворът се приготвя по следния начин: 10 гр куркума на прах и щипка смлян черен пипер се разтварят в 200 мл водка. Настойката се оставя да престои един ден.

След това 2 супени лъжици от нея се разтварят в 5 литра вода и насажденията се пръскат с получения разтвор.

Опитните градинари разчитат на още една подправка, за да се справят с маната по краставиците.

За приготвянето на този разтвор се използват 50 гр нарязан чесън и 1 л вода. Течността се настоява един ден. След това се прецежда и се разрежда с 9 литра вода. Краставици се пръскат с приготвения разтвор.

Благодарение на тези методи те не само ще са защитени от болести, но и техният период на плододаване ще се удължи до късна есен.

Пръскане на домати, краставици и пипер за буен разтежМожете да използвате една капка кислородна вода, за да заредите разсада, така че да расте и даде бог…May 28 2022vijti.com


Източник: Актуално

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!