Само заливаш с кисело мляко: Проста рецепта, която помага бързо да отслабнете

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма да ви се налага да гладувате на такава диета, тъй като вкусната елда е питателен продукт. Но диетата е доста ограничена, така че няма да има много удоволствие. Ако е наистина трудно да следвате такава диета, тогава можете да допълните менюто с растителни храни.

елда с кисело мляко

Каква е ползата от заливането на елда с кисело мляко?

Ползите от тази комбинация от продукти са очевидни:

Елдата съдържа лесно смилаеми протеини и дълги въглехидрати. В нея практически няма мазнини, така че е трудно да напълнее човек, хапвайки елда. Високото съдържание на фибри е полезно за храносмилателната система и прави възможно контролирането на апетита. Освен това елдата съдържа много витамини и минерали.

Кефирът (киселото мляко) е полезен ферментирал млечен продукт. Съдържащите се в него бактерии подобряват работата на храносмилателния тракт и снабдяват организма с витамини и минерали.

Въпреки ползите от тези продукти, не е желателно да се поддържа такава оскъдна диета твърде дълго. Максимумът е 7 дни. След 2-3 месеца диетата с кисело мляко и елда трябва да се повтори.

Начин на приготвяне на елдата:

Кашата от елда за отслабване може да се свари с вода и в кисело мляко:

Рецепта с вода: Изплакнете чаша от зърнената култура и отстранете остатъците, налейте 350 ml вряща вода. Увийте съда с кърпа за една нощ. Ще бъде готова до сутринта. Можете и да сложите елдата с водата да кипне, след което изключете котлона и увийте в кърпа за 3-4 часа.

Рецепта с кисело мляко: Съотношението на елда и кисело мляко е едно към три. Залейте елдата с киселото мляко и оставете на студено за една нощ. Не е необходимо да оставяте на стайна температура, тъй като вкусът на ястието ще бъде специфичен.

Ако имате възпалителен процес в черния дроб или стомашно-чревна патология, не трябва да се подлагате на тази диета. В други случаи такова хранене е само от полза: състоянието на кожата и косата се подобрява, кръвното налягане и нивата на холестерола се нормализират.

диета с елда

Елда, напоена с кисело мляко за отслабване: меню

В идеалния случай трябва да ядете 5 пъти на ден по малка порция елда с кисело мляко. Ако това е трудно да се направи, можете да добавите други ястия:

  • зеленчукова салата в зехтин;
  • ябълково пюре;
  • варено месо.

Нормата на киселото мляко за един ден е 1000 ml, вода и неподсладени билкови чайове – около 2000 ml. С такава диета можете да загубите 4-5 кг на седмица. Основното е внимателно да въведете познати храни в менюто и да ограничите мазните и сладки храни. Ако се върнете към старите си хранителни навици веднага, тогава и теглото скоро ще се върне обратно. Чудесно е, ако можете да си правите „гладни дни“ на кисело мляко и елда веднъж на всеки 7 дни.

Най-безопасната и ефективна загуба на тегло е балансирана диета с калориен дефицит, който се изчислява въз основа на вашите данни (ръст, тегло, пол, възраст, физическа активност). Добавете тренировки. Резултатът от свалените килограми в цифри ще бъде подобен, но всеки от нас е уникален и организмите са различни, ако приятелката ви е свалила 5 кг за 3 дни на същата диета, това не означава, че ви очаква същият резултат, тъй като първоначалните данни са различни.

Ако вече имате здравословни проблеми, тогава в никакъв случай не трябва да прибягвате до експресни диети, тъй като това може да влоши ситуацията и да причини нови проблеми, но ако всичко е наред с вашето здраве, тогава се грижете за него, защото свалянето на „излишните ” килограми може (и трябва) да бъде абсолютно безопасно.

1 кисело мляко, 4 яйца и нито грам брашно – толкова ЛУКСОЗЕН сладкиш не сте опитвали! Отлична рецепта за кремообразна торта с кисело мляко , която можете да приготвите от няколко състав…Jan 10 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!