Реших да напиша писмо до мен самата, когато остарея

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всеки ден се чудя как да предпазя някой от грешките, които е свикнал да допуска. Най-напред реших да предпазя себе си от своите собствени. Моята цел не е да прецакам склерозата или амнезията в бъдеще. Всичко това го правя единствено, за да не повтарям грешките от младините си. Когато бях малка, редовно понасях брътвежите на възрастните, които ме поучаваха. Слушах своите родители как се карат, забелязвах колко глупаво реагират на моменти възрастните хора и си мислех, че когато порасна като тях никога няма да постъпвам по този начин със своите деца. Когато пораснах осъзнах, че всъщност правя точно това, което се бях зарекла да не го правя! Та аз по същия начин крещях на детето, трупах горчивите обиди и очаквах внимание и благодарност от близките си.Любовен тест: От формата на вашите крака зависи дали сте страстни в любовта (СНИМКА)Езикът на тялото е универсално средство за комуникация и можем да разберем много за човека отсреща о…Nov 6 2018vijti.com

А като се замисля, точно това ме беше вбесявало в годините. Затова реших да напиша всички тези нещо до…себе си, на базата на моите наблюдения. Ако съм жива след 20-30 години и светът все още не се е разрушил, то тези записки ще попаднат пред вас и ще ви помогнат да не правите същите безумни грешки и да не изпадате в подобни нелепи ситуации. Дано съм успяла да запазя нещо полезно за всички вас.
Скъпа моя, когато тръгнеш да остаряваш:
1. Дори и да си права, спри да поучаваш хората около теб. Особено по-младите. Спомни си на самата теб колко досадно ти е било всичко това.
2. Недей да се притичваш излишно на помощ, щом никой не те моли за това. Така досаждаш излишно на хората. Ти не можеш да спасиш света. Трудно да спасиш своите близки хора от всички опасности. Просто ги обичай и цени повече.
3. Спри да мрънкаш и да се оплакваш. Бъди оптимист, недей непрекъснато да се оплакваш от здравето си, от досадните съседи, от политиката, от ниската пенсия или заплата. Живей си живота, не бъди мрачната старица от съседния блок.
4. Спри да се надяваш на благословия на деца или внуци. Ако се държиш добре с тях, те сами ще ти се отблагодарят по подобаващ начин.

5. Спри да използваш фрази като „Ако бях на твоята възраст“, „Така минаха най-добрите ми години“, „Аз знам по-добре, живяла съм повече от теб“. Това дразни страшно много!
6. Ако си имаш внуци, не ги карай да ти викат по име. Нека си ти казват „баба“, иначе е глупаво.
7. Спри да пилееш спестяванията си по подмладяващи процедури. Няма никакъв смисъл от това. По добре хвани самолети и си направи разтоварваща екскурзия.
8. Престани да се оглеждаш постоянно в огледалото и не се гримирай в затъмнена стая. Винаги бъди облечена умерено елегантно, без да е твърде младежки.
9. Оценявай, щади и пази мъжа си до теб, независимо как изглежда. Спомни си, че когато сте били млади, то е бил винаги до теб и те е подкрепял във всичко. Много е вероятно той да е единственият, на когото си нужда днес.
10. Спри да се опитваш да догониш и надминеш времето. Просто прави това, което обичаш, не е нужно да си в час с всичко ново, което е на мода.
11. Прекрати обвиненията спрямо себе си. Ти не си виновна за нищо, всичко е стечение на обстоятелствата, направила си каквото си мислела, че е добре за теб и децата ти.
12. Запази и съхрани своето достойнство, независимо от ситуацията. Ако все още си жива, то е защото си нужна на някого!Какво ни чака, ако сънуваме любими починали хора… Психолози разгадаха мистериятаСънищата са необятни и често ни изненадват със странните ситуации, в които попадаме в тях. Едни от н…Nov 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!