Разбирате ли се с колегите: Няколко трика, които ще ви помогнат да ги спечелите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хвалите ли вашите колеги за добре свършената работа? Колко често?
Когато работите в екип, отдавате ли нужното признание за усилията и заслугите на другите?
Истината е, че ние прекарваме по-голямата част от времето си на работното място, и въпреки това често се държим с хората, които срещаме всеки ден, като с непознати. Имайки предвид всички разговори, които завързваме в рамките на работния ден, има няколко фрази, които могат да ни помогнат да спечелим доверието и уважението на нашите колеги, стига да се научим да ги казваме по-често. Ето 8 от тях:
Новият синоптик на Би Ти Ви одумван от колегите си: Борислав Лазаров може да прави много неща, но не и прогнози за времетоНовият синоптик на Би Ти Ви няма нищо общо с метеорологията, освен че може да е правил интервюта с м…Aug 5 2019vijti.com

1.„Вината в този случай е моя.“
Една от най-характерните черти на токсичните работни места е неспирната размяна на обвинения и сочене с пръст. Прехвърлянето на вината на тези места е неразделна част от ежедневието. Когато обаче става въпрос за компании, които имат фирмена култура, базирана на поддържане на почтено и отговорно поведение, признаването на грешките е фактор, който може да увеличи доверието на другите у вас.
2. „Справи се страхотно с това оплакване на клиента.“
Когато хвалите хората за техни конкретни действия или навици, вие укрепвате културните норми, които правят компанията ви успешна и я превръщат в приятно място за работа.

3. „Имам нужда от твоя съвет по този въпрос.“
За съжаление все още има много хора, които споделят виждането, че търсенето на помощ е признак на слабост. Това няма как да е по-далеч от истината. Проучванията показват, че хората, които често търсят съвети, се приемат за по-компетентни и знаещи.
4. „Вярвам напълно в твоята преценка.“
Изграждането на доверие е двустранен процес. Когато вие покажете вяра в решенията на хората от вашия екип, те ще бъдат по-склонни да ви върнат услугата и да ви подкрепят във важен за вас момент.

5. „Нямаше да се справя без твоята помощ.“
Това е чудесен начин да благодарите на някой, които е положил големи усилия, за да ви помогне в труден момент, особено ако това е допринесло за подобряването на вашата репутация сред всички. Още по-добре е ако имате възможността да покажете признателността си по публичен начин, така че всички да разберат за заслугите на вашия колега.
6 „С какво мога да помогна?“
Тази фраза е особено полезна, когато работата в офиса е наистина натоварена и всички гонят крайни срокове. Тя демонстрира готовност да превърнете емоционалната подкрепа в реални действия, които да смъкнат част от товара, с които са се нагърбили вашите колеги.

7. „Разбирам притесненията ти. Нека помислим заедно по въпроса и да направим по-добър план.“
Съпричастността винаги носи положителни точки при изграждането на добри взаимоотношения. Когато демонстрирате, че цените мнението, чувствата и времето на вашите колеги, вие печелите по-лесно тяхното доверие и намирате компромисни решения, които да бъдат приемливи за всички заинтересовани страни.
8. „Работата ми с теб е изключително освежаващата и приятна.“
Вербалната похвала е едно почти изгубено изкуство в традиционните бизнес среди. Въпреки това, проучванията показват, че откровените похвали, фокусирани върху личността на другия човек, насърчават лоялност и ангажираност в екипната работа.
Марсел Шуантес, основател на Leadership From the Core, за Inc.com
Източник: Блиц
Работя с 8 „кокошки“ в един офис: Умът ми не побира как така тези уж щастливи жени са толкова злобниЗдравейте! Пише ви една огорчена жена на 40. Сама съм. Това е… Не успях да се омъжа. До тук всичко…Jun 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!