Работя с 8 „кокошки“ в един офис: Умът ми не побира как така тези уж щастливи жени са толкова злобни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Здравейте!
Пише ви една огорчена жена на 40. Сама съм. Това е… Не успях да се омъжа. До тук всичко е достатъчно за мен, нали?
Черната овца навсякъде и завинаги. Клиширано ще бъде да кажа, че съм интелигентна, чаровна, възпитана, но ето казвам го. И какво от това… Нищо няма значение след като съм сама. Имам сякаш печат на челото си. Белязана съм от съдбата, която и аз не съм желала. И към същността на това, което искам да кажа.
Работя с 8 „кокошки“ в един офис. Въпреки, че работата ни няма нищо общо, помещението налага да работим заедно. Съответно се налага да слушам всекидневно и ежеминутно за щастливия им живот. Добре. Понасям го.
История за доброто, което осмисля живота ни: Щастлив съм, че спасих това семействоНищо не осмисля живота ни така, както извършеното добро. А колко по-хубаво е, когато някой ден научи…Jun 6 2019vijti.com

Но когато чувам подмятания от рода – Кажете ми има ли свестен човек, който е останал сам? – не издържам и сълзите ми напират. И това премълчавам.
След малко чувам – Най-голямото богатство са децата, не е необходимо на този свят да купуваш дрехи и да ходиш по екскурзии…
Защото разбирайте – аз се нося добре и съответно пътувам, спортувам, изглеждам добре. Да, децата са най-голямото богатство. В никакъв случай не отричам това, но толкова злоба насочена към мен и толкова голямо желание да наранят човек, който сам преживява болката си и на никой не пречи с нищо. И това го правят тези „щастливите“ жени. Просто не е за вярване, че се случва и вероятно не бих повярвала, ако ми го беше разказал някой друг.

Защо??? Та нали те уж си имат всичко. Имат децата, имат мъжете си, щастливи са до безкрайност. Ето това не го разбирам. Нали един щастлив човек би трябвало да бъде благороден, независтлив, състрадателен. Нали той има всичко най-важно на този свят. Защо се случва всичко това? И има ли възмездие за тези „щастливи“ жени, които ме нараняват до дъното на душата. Нали ще ги накажеш, Господи? Поне малко да изпитат болката, която ми причиняват.
И така. Съдете ме. Упреквайте ме. Кажете ми, че съм „стара мома“. Всичко ще понеса. Но отговора на въпроса би бил интересен за мен – Защо тези щастливи жени са толкова злобни? Какво ли им липсва?
Източник: Розали
Историята на Бранимира Антонова – най-красивата българка на социализмаБранимира Антонова е спечелила единствения конкурс „Мис България“, провел се по време на тоталитарни…Jun 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!