От баба знам: Гениални трикове как да не ти пръска олиото, докато пържиш, всяка домакиня трябва да ги научи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ужасно неприятно е, когато при пържене олиото пръска на всички страни, а след това печката не прилича на нищо от мазни петна. Точно заради това ще ви разкажем днес за няколко трика, с които ще си улесните живота, когато пържите. Като например следния – ако не искате олиото да пръска, просто добавете в мазнината коричка хляб и малко сол. Ще се изненадате колко ефективно е това решение. Но да караме по реда – преди да почнете да пържете се уверете, че тиганът или съдът, който ще използвате е напълно сух. Водата и олиото не се обичат изобщо. Ако по тигана има остатъчни капки вода след измиване, просто го сложете на тигана и пуснете котлона, докато влагата се изпари. Ако просто избършете тигана с кърпа или салфетка, бъдете сигурни, че част от влагата ще остане и ще си имате неприятности.
Съпругът ми изсипа в канала колба пълна със сол и той се отпуши, а има и още полезни трикове с тази безценна съставкаСолта може и да не е съвсем полезна за здравето, но пък всички сме чували, че солта на живота е най-…Dec 25 2018vijti.com

ПОДСУШЕНИ, РАЗБИРА СЕ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ И ПРОДУКТИТЕ, КОИТО ЩЕ ПЪРЖИТЕ
Ако например ще готвите картофи, патладжани или тиквички, сложете ги върху памучна кърпа и с друга ги затиснете.
Преди да ги пуснете в мазнината ги разтрийте хубаво. А ето и два важни съвета в случаите, когато сте решили да приготвите пържено.
Никога да не поставяте продуктите за пържене в олиото, преди то да е загрято много добре. Особено ако целите получаването на хрупкава коричка, оставете го да се нажежи повечко. В противен случай вашите зеленчуци, картофи, месо или риба ще погълнат от мазнината, ще станат глетави и ще придобият вкус на гранясало.

Когато пържите, сипвайте много мазнина. Спазването на тази препоръка е най-добрият ключ към получаването на перфектна манджа.
От една страна в голямо количество олио или зехтин продуктите по-трудно ще залепват един за друг и ще можете лесно да ги размесвате, без да ги накъсвате.
От друга – когато ястието „изгълта“ част от мазнината, тя ще намалее и може да се появи нужда от доливане на още.
А долеете ли по време на готвене, очаквайте негативния резултат от предния съвет за добре загрятото олио.
Дано сме ви били полезни!
Баба ми показа тези гениални трикове и банята ми вече винаги е изчистена до блясъкЕдва ли има домакиня, която ще скрие, че чистенето на банята е едно от най-неприятните кухненски зад…Dec 17 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!