Никога не приготвяйте така яйцата, опасно е

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Яйцата са една от най-популярните храни в цял свят. Те се консумират на закуска, обед и вечеря. Освен това вариантите за приготвянето им са безброй. Оказва се обаче, че не всеки начин е безопасен. Оказва се, че при един от вариантите има скрита опасност, за която малцина знаят. Експертите посочиха популярен начин за готвенето им, но той е опасен за здравето ни.

Кафе-торта на бърза ръка – чаша брашно, чаша захар, 2 яйца и става ароматно съвършенство: Какво по-вкусно в студения януарски ден от парче сладкиш с аромат на горещо кафе? Точно такова изк…Jan 16 2020vijti.com

Последните проучвания показват, че яйцата, които се варят повече от десет минути, съдържат токсични вещества.

Според учените, ясен признак за такова преварено яйце е зеленикаво покритие върху жълтъка. Именно то показва наличието на потенциално токсични съединения, получени в резултат на твърде дълго готвене.

Факт е, че по време на варенето на яйцата се освобождава сероводород. Това е токсичен газ, който може да попадне в протеина.

Сярата, съдържаща се в белтъка на яйцето, когато се комбинира с водорода, образува газ. Когато попадне в жълтъка, този газ се сблъсква с желязо, което води до образуването на железен сулфид – вещество, което носи потенциална опасност за човешкото тяло, включително мъжката потентност.

Кoлкoтo пo-дългo e вaрeнo яйцeтo, тoлкoвa пoвeчe oт него се образува. Именно сулфидитe придaвaт нa жълтъкa зeлeникaв цвят.

Освен това по-рано американските учени откриха пък, че честата употреба на яйца увеличава риска от развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система и увеличава риска от преждевременна смърт.

2 яйца и чаша кисело мляко – като ги метна в тигана, цялата къща заухава на тесто! Любимите ни мекички-душички:Мекиците са си класика в жанра за съботно-неделната закуска. Дори досега да не сте опитвали да ги пр…Nov 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!