2 яйца и чаша кисело мляко – като ги метна в тигана, цялата къща заухава на тесто! Любимите ни мекички-душички:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мекиците са си класика в жанра за съботно-неделната закуска. Дори досега да не сте опитвали да ги приготвите сами, с тази рецепта всичко ще мине като по мед и масло.
Стават пухкави и меки като душички! За разлика от традиционните варианти с мая, ние ви предлагаме да опитате мекици със сода – стават мекички и ароматни, а не жилави като подметка. Ето и рецептата за тези съботни мекички-душички :

Чукнах 2 яйца, малко сиренце и кисело мляко и вечерята се сготви самаОпределено това е една перфектна вечеря, която няма как да не ви допадне. Лесна за приготвяне и с пр…Nov 8 2019vijti.com

Продукти:

600 гр.брашно

2 яйца

250 гр.кисело мляко

1/2 ч.ч.топла вода

1/2 ч.л.сода бикарбонат

1/2 ч.л.сол

олио – за пържене

пудра захар – за поръсване

мекици със сода

Приготвяне:

В дълбока купа пресейте брашното. В отделен съд разбийте яйцата с вилица, добавете киселото мляко, топлата вода, солта и содата, разбъркайте до еднородна смес и оставете да шупне.

Щом се образуват мехурчета, започнете да добавяте от брашното, бъркайки с дървена лъжица. Когато тестото стане трудно за разбъркване, доомесете на ръка. Щом спре да лепи по ръцете, спрете да добавяте от брашното.

Оставете тестото в намаслена с олио купа за 20 минути, да почине.

През това време загрейте в тиган малко повече от 0,5 см олио на силен огън. След като олиото се загрее, намалете огъня на умерен.

От тестото оформете топчета колкото голямо яйце, а после с пръсти разтеглете всяко едно от тях на не много тънка кора. Пържете от двете страни до златисто.

Поднесете мекичките поръсени с пудра захар или с любимата ви сладка или солена добавка.

Източник: За Жената

Бързо тесто за пица – без мая, без яйца и мляко! Тънко, плътно и хрупкаво!Когато гостите са на път да пристигнат, а в кухнята няма нищо, ще ви помогне една рецепта за приготв…Oct 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!