Ако сте родени преди 78-ма г. може да се окаже, че имате да взимате доста пари: Задължително проверете това онлайн

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако сте родени преди 1978 година, може да се окаже, че разполагате с много финансови средства, за които не подозирате. Трябва бързо да проверите боновите си книжки, които сте получили от масовата приватизация. Има вероятност те да ви носят доходност. В България към момента има около 2,5 милиона души, които имат акции от масовата приватизация, но не знаят в коя компания са и дали това им носи пари. „Много хора по време на масовата приватизация получиха бонови книжки с 25 000 лева и масово ги дадоха във фондове.Истинският живот: Осинових дете, което родителите бяха изоставили, заради цвета на кожата йИзминаха дълги години, но никога няма да забравя тази история. Казвам се Ина и преди време осинових …Oct 18 2018vijti.com

Някои от тях излязоха пирамиди и хората си загубиха парите. Други обаче управляваха добре средствата на тези вложители и сега носят висока доходност на тези инвестирани бонови книжки. Почти всички ваши слушатели, родени преди 1978 г. навярно имат акции от масовата приватизации с боновите книжки, които тогава се раздадоха, за които вероятно и не знаят в коя компания са, дали им носи доходност или не“, коментира Делян Добрев, председател на парламентарната комисия по енергетика и член на комисията по икономическа политика и туризъм, цитиран от Фокус. Направете всичко възможно да проверите кой фонд разполага с вашите книжки и отидете да потърсите дивидентите си, ако има такива налице. По закон дивидентите се пазят 5 години, а след това отиват в полза на компанията.

Нова услуга: Имате бонова книжка? Вижте дали печелите!
Централният депозитар и НАП дават възможност за проверка
Имате бонова книжка, а вече има и начин да проверите дали ви носи печалба.
Централният депозитар и Националната агенция за приходите пуснаха дългоочакваната услуга – проверка за притежаване на акции с ЕГН и ПИК – персоналният идентификационен код, който се издава от данъчните. Така всички желаещи ще могат да проверят дали притежават, или не акции от предприятия, придобити по време на масовата приватизация, съобщи БНТ.
Пари „дремят“: Колко струват днес книжките от масовата приватизация?
Имаш приватизационен бон? Носи ли ти пари?
Колко струват боновите книжки от приватизацията?
Справката дава информация за собствеността върху финансови инструменти като акции, облигации и дялове, в кое дружество са активите и допълнителни данни.

Информацията може да бъде получена на електронен адрес: https://ewallet.csd-bg.bg/

След масовата приватизация през 1996 г. на всеки български гражданин се полагаха по 25 000 бона, раздадени под формата на бонови книжки.

12 години след края на масовата приватизация – над два милиона души притежават акции от предприятия, но не го знаят.

По официални данни общата сума на непотърсени акции от масовата приватизация достига между 2-3 млрд. лева.

Напоследък финансови експерти съветват притежателите на приватизационни бонове да бъдат по-активни в търсенето на акциите си от масовата приватизация.

Те констатират наличието на огромен брой спящ акции, причината за което виждат в ниската финансова култура на притежателите на акции от масовата приватизация.Чудите се какво означават тези цифри на личната ви карта: Разберете сега (Пълно обяснение)Често срещам хора, които не знаят какво означават последните цифри от единния им граждански номер(ЕГ…Oct 18 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!