Накиснете краката си в ябълков оцет и болестите ще изчезнат!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Една от целите ми за тази година беше да се отдалеча от традиционните търговски продукти за красота в полза на естествените продукти и изобретения.

И ето какво разбрах: оказва се, че едно от най-мощните и нетактични средства е ябълковият оцет. Можете да го намерите във всеки магазин за хранителни стоки и предимствата, които предоставя, са фантастични!

От хълцане до отслабване! 7 ползи от ябълковия оцетПовечето домакини са свикнали да използват оцета за готвене, не подозирайки, че този продукт има още…Mar 21 2022vijti.com

Нефилтриран, непастьоризиран, суров ябълков оцет е майката на всички оцети. И на първо място, той е ценен заради своите антибактериални и противогъбични свойства.
Ябълковият оцет може да подобри живота ви по неочаквани начини. Може да премахне лошите миризми, да пречисти тялото и като цяло да ви предпази от различни заболявания Ето само най-подходящите примери.

1. Успокоява възпалено гърло.
Ябълковият оцет има способността да се бори с бактериите и микробите.
Следващия път, когато гърлото ви внезапно започне да гъделичка, смесете чаша топла вода с четири супени лъжици ябълков оцет.
Правете гаргара с този разтвор на всеки час, за да убиете всякакви бактерии.

2.Успокоява усещането за парене в гърдите.

Много хора се обръщат към ябълков оцет, а не към антиациди, за да успокоят дискомфорта в гърдите. Често изгарянето се получава поради ниска киселинност. Натуралният ябълков оцет ще запълни тази празнина и ще помогне за смилането на храната. За да направите това, ще бъде достатъчно да разтворите една чаена лъжичка оцет в чаша вода.

3. Удари носа.
Ябълковият оцет е чудесен за лечение на назални инфекции. Факт е, че съдържа витамини В и Е, както и калций, калий и магнезий.
Всички тези микроелементи спомагат за изчистването на носните кухини и успокояват пристъпите на алергия.
Следващият път, когато си запушите носа, разтворете 1 ч.л. оцет в чаша вода и изпийте. Със същия слаб разтвор можете да капнете носа си.

4. Премахва пърхота.
Високата киселинност на ябълковия оцет помага за нормализиране на pH баланса на скалпа, предотвратявайки растежа на гъбички и бактерии. Рецепта против пърхот: Смесете наполовина оцет и вода и изсипете в бутилка със спрей.
Напръскайте сместа върху косата си, докато почувствате забележимо влажна. Увийте главата си с кърпа и оставете за 15 минути. Между другото, от тази коса ще стане по-обемна.

5. Облекчава нощните крампи.
Ако често имате крампи, това означава, че тялото не разполага с достатъчно калий.
Смесете 2 супени лъжици оцет с една чаена лъжичка мед и чаша топла вода. Пийте чаша от тази смес всяка сутрин и ще стане много по-лесно да заспите.

6. Успокоява сърбежа на кожата.
Ябълковият оцет е антисептик, който има противогъбичен ефект.
Действа като балсам върху сърбяща кожа. Прилагайте го локално в чиста форма, така че сърбежът да изчезне.
В малки количества се препоръчва дори да се прилага за лечение на домашни любимци.

7. Освобождава краката от миризма.
Основната причина за лоша миризма на краката е изпотяването.
Самата пот е без мирис, това е просто вода, отделяна през кожата, а за неприятната миризма са отговорни микробите, които се размножават благоприятно в тази среда. Ябълковият оцет нормализира алкалния баланс на кожата и убива бактериите.
Избършете краката си преди лягане с кърпички, напоени с оцет, за да разрешите този проблем.

8. Спасява от подуване на корема и газове.
Тази тема е доста чувствителна и неприятна, но не бива да я пренебрегвате. Ще ви помогне една чаена лъжичка оцет, разтворен във вода преди всяко хранене. Тази техника ще помогне за „рестартиране“ на стомашно-чревния тракт.

9. Прогонва лошите миризми от къщата.
Следващия път, когато изхвърлите парите си за друг скъп освежител за въздух, не забравяйте, че оцетът е чудесен за премахване на „миризмите“.
Напръскайте смес 1:1 от оцет и вода и тежките миризми няма да ви притесняват.

10. Нетоксичен препарат.
Не само содата за хляб, но и оцетът може да ви помогне да почистите и подредите дома си. Смесен в равни пропорции с вода, отмива мазнините, твърдите петна и мръсотията.

11. Почиства каналите.
За да пробиете запушени тръби, изобщо не е необходимо да купувате ядрени химикали. Загасете 1/2 чаша сода за хляб с чаша ябълков оцет. След това го изсипете в канализацията и оставете за половин час.

12. Премахва мухъл.
За да се отървете от мухъл, нанесете оцет върху плесенясали повърхности с бутилка със спрей или избършете с влажна кърпа.
Измийте с вода след час.
За да предотвратите мухъл, пръскайте оцет всяка седмица върху засегнатата област.

13. Позволява ви да гладите дрехи без ютия.
Смесете оцет и вода в съотношение 1:3 и изсипете в бутилка с пулверизатор. Напръскайте сместа върху влажно облекло и оставете да изсъхне. Няма нужда от желязо!

14. Премахва петна от мебели.
Ако смесите сол и оцет, получавате перфектния продукт, който ще премахне петна от мебелите.
Моля, споделете този текст с приятелите си, ако от сега нататък използвате по-често ябълков оцет!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!