Най-красивите яйца се правят на пара: Лесно е, няма две еднакви (видео)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако искате пъстри яйца за вашата великденска трапеза , пригответе ги по този метод. Не е сложно, а резултатът е вълшебен! Яйцата на пара стават невероятно красиви и цветни, а шансът да се повтори интересната шарка е нулев. Ето колко е лесно:

Малко нишесте и 3 салфетки, а яйцата стават като нарисувани! Обрах точките на родата! Оригинално и евтино. На 28 април е голям религиозен празник – Великден! Така че трябва да започнете…Apr 4 2021vijti.com

Необходими съставки:
10-15 яйца
бои за яйца – червен, син, зелен и лилав цвят бои на прах – по 2 броя от всеки
около 1 чаша винен оцет
метален гевгир
Цялата процедура по боядисването на великденски яйца на пара може да видите във видеото по-долу:

Решихме да споделим с вас един прекрасен и оригинален начин за декориране на яйца. Това е особено полезно, ако искате да покажете на всички гости и роднини своя артистичен дух и творчество! Великденските яйца са символ на този светъл празник. Можете да ги украсите абсолютно по всякакъв начин. Например, използвайки техниката на декупаж.

Ще ви е необходимо:
бели сварени яйца;
четка;
обикновени салфетки с шарки;
вода;
2 ч. л. нишесте;
хранителни бои по ваш вкус.

Какво да правим

  1. Вземете салфетки с малки рисунки, които харесвате. Изрежете цветя – пеперуди, зайци и всякакви други рисунки от салфетките.
  2. Разстелете рисунките върху повърхността на яйцето с леко навлажнена четка. Много е важно да се опитате да изгладите всички гънки – за да стане красиво.
  3. Сега вземете царевичното нишесте (2 ч.л.), разбъркайте го с 50 грама вода, сложете сместа на малък огън и нагрейте за около минута, като разбърквате.
  4. След като напълно сте украсили яйцето, пак с помощта на четката леко намажете яйцето със сместа от нишесте и го оставете да изсъхне.
  5. Когато яйцата са напълно сухи (отнема не повече от половин час), покрийте ги с оцветен слой “лепило”. За да направите това, добавете боята за яйца към малко количество вода и нишесте.
    Определено ще се получи много хубаво и оригинално! Бъдете сигурни.
    Хареса ли ви идеята? Експериментирайте смело!
    Боядисване на яйца с оцет и сода: изригват във всички цветове на дъгата! Уникален метод:Сигурно вече си мислите, че няма метод за боядисване на яйца , който да ви изненада. Днес, обаче, см…Apr 3 2021vijti.com
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!