Най-красивите и потайни плажове на българското Черноморие

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българското Черноморие е толкова необятно и голямо, че няма българин, който да е обиколил всяко едно местенце от него. Източната морска част на България предлага плажове за всеки тип туристи. Търсещите забавление веднага ще се насочат към шумните, лъскави и модерни летни курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци, Свети Влас и др., за семейни почивки има подходящи множество малки градчета и селца, които ще ви дарят с нужното спокойствие, сигурност за децата и благоденствие за душата – Приморско, Китен, Лозенец, Балчик, Обзор, Равда и т.н., за тези, които търсят да комбинират разходка сред културното и историческото ни наследство с морски пейзажи и студени питиета на плажа, препоръчваме Несебър или Каварна, онези, които искат да се потопят в атмосферата на големите морски градове, задължително трябва да посетят Варна и Бургас. Но днешната статия е посветена на онези летни дестинации, които задължително трябва да видите поне веднъж с очите си и да усетите дивото спокойствие на най-красивите и потайни плажове на българското Черноморие.

Българите няма да се върнат на Черноморието Загубиха ли безвъзвратно българските морски курорти родните туристи? Покрай поредния казус, взрив…Jun 4 2020vijti.com

ТЮЛЕНОВО – ЧУДОТО НА ПРИРОДАТА В СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

Най-красивите и потайни плажове на българското Черноморие

Тюленово е живописен скалист бряг в северната част на българското Черноморие. Скалите на Тюленово са популярно място за морски скокове, гмуркане, скално катерене и кану каяк. Уникален скалист бряг и многобройни подводни пещери обграждат това природно творение. Всяка скала си има собствена неповторима форма, както и наименование. Морските вълни сякаш са целунали скалите и са ги превърнали във фантастични скални уникати. Това е един малък морски рай. Рай за всички, които обичат красивите гледки, морето и дори високият адреналин. Да, адреналин…,защото в Тюленово може да посетите подводните пещери, гмуркайки се в дълбините на морския свят на Черно море. А, за тези, които искат да не са под водата, могат да изпитат адреналин, скачайки от високите скали, направо в морето…то ще ви приеме в обятията си. Така отново и отново, докато не Ви свършат силите. После презареждате и пак! Не, няма да Ви омръзне, защото както знаете, адреналинът държи хората, както физически, така и емоционално.

Кара Дере – да къмпингуваш на плажа под звездите

Най-красивите и потайни плажове на българското Черноморие

Кара Дере е най-дивият от всички диви плажове по българското крайбрежие, разположен южно от Варна. Не съществува друго място в България, където можем да открием няколко километра изцяло незастроен плаж, по който да може да се разхождате спокойно, да забравите шума на колите и техните изпарения, да нямате нито обхват, нито покритие и да забравите всичко, отвъд слънчогледовите хълмове, които прикриват Кара Дере от външния свят. Местността ви предлага тишина, мир и възможност да се откъснете от всички проблеми и нерви на големия град.

Камен бряг – късче от рая на брега на Черно море

Най-красивите и потайни плажове на българското Черноморие

Село Камен Бряг и скалистия морски бряг пред него е притегателно място на поклонниците на девствената природна красота, които всяко лято се стичат тук, за да посрещнат първия Юлски изгрев.

Иракли – перлата на Южното Черноморие

Най-красивите и потайни плажове на българското Черноморие

Иракли е легендарно място за къмпинг на българското крайбрежие, където дългият пясъчен плаж се допълва от гъста гора, където туристите изграждат лагери в сянка. Модерен бар на плажа, наречен Vaya Beach, беше отворен преди няколко години точно до дивия плаж, предизвиквайки противоречия по отношение на унищожаването на „необуздания“ дух на района.

Болата – един от най-красивите плажове в Европа

Най-красивите и потайни плажове на българското Черноморие

Когато попитате някой турист с какво свързва България, той най-вероятно ще отговори столицата София, най-стария град в Европа – Пловдив. Може да спомене за стария град в Несебър, чиито красиви дървени къщи гледат към морето, но дали някой от тях ще е чувал за плаж „Болата“? В северната част на българското черноморско крайбрежие навлизат малко чужденци, но там са скрити много бижута. Зашеметяващият залив Болата е разположен в близост до крайбрежния град Каварна.

Силистар – една различна дестинация на края на България

Най-красивите и потайни плажове на българското Черноморие

Силистар е последният плаж на юг, преди да стигнете до турската граница. Разположен е между селата Резово и Синеморец и е покрит със златист пясък. Силистар за някои хора е може би най-красивият залив по нашето Черноморие. Заради дълбокия залив водата почти винаги е спокойна, през лятото е топла и много чиста. Плажът е с дължина около 1 км и ширина около 50 м. и е покрит е със златист пясък.

Липите – още едно от бижутата на Черно море

Най-красивите и потайни плажове на българското Черноморие

Плаж Липите се намира край село Синеморец. Плажът се намира в красив, малък залив, запазил красотата и дивото в себе си. Заобиколен е от красиви хълмове и гора, което го прави много привлекателно място.

Почивката на море по времето на соца: Култови екстри, които безвъзвратно изчезнаха от българското ЧерномориеВсички още помним времената, в които почивката на море беше право и задължение на всеки българин. Пр…Aug 6 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!