Мразя да си давам парите за препарати, затова използвам малки хитринки: Златни съвети, с които всичко вкъщи блести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди празниците всеки иска да изчисти, но рядко имаме време за това. Днес събрахме за вас тайните на най-спретнатите домакини – те не използват скъпи препарати, а почистват ефективно с подръчни средства !
ЗЛАТНИ СЪВЕТИ:
Измиване с оцет
Оцетът отлично ще измие пералнята, като при това ще предотврати образуването на мухъл вътре и ще отстрани котления камък. Налейте оцета в отделението за прах и пуснете машината на цикъла за дълго пране.
Няма по-лесен начин за почистване на матрака от този: Получавате чисто нов матрак само с 3 лесни стъпкиНадали ще откриете по-лесен начин за почистване на матрака от този невероятен метод! В дом, в който …Jul 1 2019vijti.com

Не се притеснявайте да добавите оцет и в прането , особено цветното! Това ще запази неговата яркост, ще помогне да се махнат петната и да се отървете от полепналите животински косми. Оцетът може да направи чудо с кърпите: няма мирис на мухъл, изглеждат свежи и като нови!
Почистване на банята
Загрейте оцета , докато стане топъл, като предварително го смесите с препарат за миене на съдове в съотношение 1:1. С тази смес хубаво избършете кранчето и душа, ваната отвътре и оставете да подейства на повърхността в продължение на 30 минути, след което изплакнете обилно. Блясъкът и чистотата са гарантирани!

Почистване на PVC дограма
Често е много трудно да се почисти дограмата , особено във вдлъбнатините! Поръсете проблематично място със сода за хляб , после залейте с оцет . Оставете сместа-пяна в продължение на 15 минути, след това просто избършете всичко с хартиена кърпа или платнена – невероятната чистота направо ще ви извади очите!
Прочистване на детските играчки
Гениалните родители отдавна използват този метод: всички пластмасови и меки играчки могат да се перат в пералнята, като първо ги поставите в торбичка за пране . Разбира се, че е по-добре да използвате антиалергични прахове за тази цел.

Премахване на следи от маркер
За отстраняване на следи от флумастри или маркери по мебелите и стените използвайте паста за зъби . Помага също и сода!
Премахване на лак за нокти
Ако сте разлели лака за нокти , можете да опитате да почистите повърхността с течен лакочистител , ако повърхността е все още мокра. С изсъхналия лак е по-трудно: първо го разтворете с лак за коса , а след това избършете замърсената зона с топла сапунена вода.

Почистване микровълнова
Сложете в микровълновата нарязан лимон и пръчка канела или малко канела на прах . Загрейте в продължение на 10 минути. Лимонът ще помогне за дезинфекция на повърхността на микровълновата отвътре, а канела премахва всички неприятни миризми от храна!
Почистване кухненски шкафове
Смесете растително масло със сода за хляб . С образуваната паста старателно почистете вратичките на кухненските шкафове , особено в областта на дръжките!

Почистване на мебели
Да почистите мебелите от прах за дълго време ще помогне този хитър трик! Поставете върху хартиена кърпа няколко капки растително масло . Избършете повърхността първо с намаслената кърпа, а след това със сухо парче.
Така прахът дълго няма да се появява на дървени терафтове!
Когато трябва да се почисти къщата, не забравяйте, тези умни съвети. А ако са ви били полезни, не забравяйте да покажете и на приятелите си!
Източник: За Жената
С този трик фурната ще заблести като нова: Лесно почистване само с едно движениеНе обичате да миете фурната? Не сте единствени! Особено трудно се почистват изсъхналите мазни петна.…Jun 27 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!