С този трик фурната ще заблести като нова: Лесно почистване само с едно движение

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не обичате да миете фурната? Не сте единствени! Особено трудно се почистват изсъхналите мазни петна. Можете да се справите с тях с помощта на едно почистващо средство, което се приготвя в домашни условия. Фурната отново ще заблести от чистота! Ще ви трябват само няколко прости съставки.
Можете да си купите детергенти и почистващи препарати за фурна в почти всеки магазин. Средствата, които разтварят сажди и мазнини, се предлагат в голям асортимент. Но тук проблемът е, че почти всички съдържат много вредни за здравето на човека съставки. И използването им е много опасно!
Но има и добри новини. Купете и ползвайте домашни почистващи продукти, те не са вредни. Можете да направите вашата – екологично чиста течност за почистване на фурната, която ще се справи с всички замърсявания, ще блесне от чистота и ще има отличен свеж аромат.
Използвайте този простичък трик и се отървете от всички паяци у домаПовечето паяци живеят на воля под открито небе, но има и такива, които обичат да споделят подслона с…Jun 23 2019vijti.com

Ще ви трябват:
Чиста спрей бутилка;
1,5 чаша вода;
1 супена лъжица почистващ препарат за чинии;
10 капки цитрусово етерично масло.
Приготвяне:

Изсипете водата в бутилката. Добавете 1 супена лъжица течен препарат за миене на съдове. Добавете 20 капки към сместа цитрусово етерично масло.
Цитрусовите етерични масла помагат за почистване на фурната от останките на изгорелите продукти по повърхността. Можете да избирате между масло от портокал, лимон, мандарина или смес от цитрусови плодове.
Как да приложете, ако замърсяването не е много силно:
1) Разклатете бутилката, за да се образува добра пяна.
2) Напръскайте изобилно вътрешната повърхност на фурната и оставете да престои в продължение на няколко минути.

3) Измийте фурната с влажна гъба и след това подсушете с хартиена кърпа.
Ако фурната има силно замърсяване:
1) Разклатете бутилката.
2) Щедро напръскайте вътрешната повърхност на фурната и поръсвате отгоре със сода.
3) Оставете да престои 15 минути, навлажнете повърхността, където има сода, с оцет. Оставете за още 10 минути.

4) Използвайте гъба, за да премахнете замърсяването, измийте с вода и избършете с хартиени кърпи за ръце.
Този инструмент бързо ще ви помогне да сложите ред в кухнята! Отървете се от мазнината и загарянията завинаги, при това толкова лесно – с помощта само на едно движение! Не пропускайте да споделите полезните съвети и със своите приятели, те също ще ви бъдат много благодарни!
Източник: отбаба
Изпитани трикове: Содата може да те направи с 10 години по-младаСодата е мощна универсална съставка, която може да се използва за всичко, от почистване до лечение н…Jun 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!