Младоженец погледна телефона си след сватбата и онемя

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Съдбата понякога си играе всевъзможни игрички с хората. Доказателство за това е историята с 57-годишния англичанин Ричард Пърсел, предават от jenata.blitz.bg. Мъжът, който е родом от град Уидън, дълго време подготвял сватбата си с половинката му. Парсел, който е пенсиониран работник в склад, има две пораснали деца, а съпругата му има 11-годишен син.

Бременна булка подслуша баща си и годеника си и избяга от сватбатаПонякога нечии думи, казани дори с добри намерения, могат да съсипят живота ни. Никол, героинята на …Dec 28 2020vijti.com

Двамата се запознали преди години и в средата на 2020 г. решили официално да си кажат „Да!“ пред близки и приятели. „Мислех, че сватбеният ден ще е много вълнуващ, но дори нямах идея колко. След церемонията проверих телефона си и останах безмълвен. Няколко минути изобщо не реагирах – просто не знаех как! Това бе огромна изненада“, споделя Пърсел.

Седмици преди сватбата Ричард направил спортен залог за 25 паунда. „Бях забравил да проверя фиша. Затова го направих след сватбената церемония. С изненада установих, че съм уцелил джакпота. Бях спечелил 10 000 британски лири“, споделя с щастие Ричард. Той призна, че щом казал новината на новата си съпруга тя се побъркала от щастие. „Май повече се зарадва на печалбата отколкото на брака ни“, шегува се младоженецът.

Той допълни, че благодарение на неочакваната печална с половинката му си позволили истински меден месец, а след него планират грандиозен ремонт на общия им дом, където ще живеят с децата им. „Моят сватбен ден наистина бе най-щастливият в живота ми. Не само, че вече съм женен за най-страхотната жена, но и имам известна финансова стабилност. Какво повече му трябва на човек – любов, семейно щастие и пари“, казва младоженецът Ричард Пърсел.

Сватбата е церемония, в която двама души сключват брак или подобен институционализиран съюз. Сватбените традиции и обичаи варират в различните култури, етнически групи, религии, държави и социални прослойки. Повечето сватбени церемонии включват размяната на брачни клетви, златни халки, получаването на подаръци (материални, нематериални и символични) и публичното признаване на брака от лице, имащо законовото право да го обяви за официален. Често се носи специално сватбено облекло, а церемонията е последвана от прием/празненство. Допълнително по време на самата сватбена церемония може да има музика, поезия, молитви, четения от свети писания и други традиционни прояви. При извеждането на булката се пее песен. Родителите на младоженеца са наричани от булката — свекър и свекърва. Братът на младоженеца е наричан от булката девер.

Съхраняването на живота и продължаването на рода са най-важните ценности за човека. Затова сватбата, която отбелязва създаването на ново семейство, е особено голям празник. Традицията е булката да носи бяла рокля и букет. Тя ще смени фамилията си с тази на мъжа си, ако реши. След церемонията се празнува и като свърши празненството младоженецът и булката имат брачна нощ.

Законният брак, съгласно законите на Република България, се сключва при извършване на сватбен ритуал от общинските органи кметове или упълномощени лица. Така нареченият църковен брак като ритуал е съобразен с източноправославната християнска религия. Провеждането на ритуала, наричан още венчавка е повече морален, отколкото законен акт, защото с него не може официално да се узакони сключването на брака.

Сватба между 65-годишен и 12 -годишна накара обществото да реагираТова видео е отпреди няколко години, то уви, тематиката е все толкова актулна, колкото и в момента, …Oct 29 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!