Мамо, наслади се на прекрасното време сега, защото един ден точно това ще ти липсва

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Един ден… ще има тихо мълчание, докато отиваш в банята, вместо малки ръчички, които блъскат вратата, или някой, който крещи отвън, докато не изскочиш паникьосана от тоалетната, държейки панталоните си. Един ден… ще ти липсва неистовото отчаяние, че никога не наваксваш, защото един ден ще си свършила всичко навреме. Децата ти ще пораснат и ще можеш да си починеш. Един ден. Затова се наслади на прекрасното време сега. Не е толкова лесно. Казвам си през цялото време, че… Един ден ще ми липсва. Това е нещо, което си казвам ден след ден, когато съм на прага да се откажа.Една отхвърлена от сина си майка проплака: „Прости ми, синко, че направих това!“Уважението към родителите е една от Десетте Божи заповеди. Всеки човек трябва да почита хората, коит…Dec 25 2018vijti.com

Тази мантра ми помага, защото без значение колко клиширано звучи, това е вярно. Имам нужда от тази мисъл в главата си особено сега, когато есенните празници надничат през завесите, готови и чакащи снега. Един ден… няма да има кошове с пране, преливащи от дрехи… Един ден… няма да има безкрайни купища чинии в мивката. И това ще ти липсва! Един ден… ще ти липсва човечето, на което няма да му трябваш през цялото време. Ще ти липсва да бъдеш викана може би сто пъти на ден за всичко – голямо или малко. Един ден… няма да има някой, за когото да се тревожиш, че трябва да забавляваш през училищните ваканции, защото ще има собствени живот, приятели и страсти.

Този живот, за който нямаш търпение сега – може би да прекараш известно време със съпруга си, време за самата теб… Но, един ден ще дойде и тогава всичко ще свърши. Цялото раздразнение заради калта на пода, петната по килима или разхвърляните стаи, които никога не се почистват, ще бъде отмито с напредването на живота. Така че може би не си падаш много по онези моменти с твоите шумни, разхвърляни, бъбриви деца днес, но знай, че те ще минат и… Един ден ще ти липсват! Един ден… Ще ти липсва да ги оставяш и взимаш от училище. Ще ти липсват отвратени им личица, когато видят какво си приготвила за вечеря.

Ще ти липсва да те викат в стаята си за десети път, за да поискат само чаша вода, още една прегръдка, трета приказка или да ти разкажат развълнувано за внезапното откритие, което току-що са направили. Ще ти липсват всички тези безкрайни въпроси, защото – познай какво? За известно време те ще мислят, че знаеш всичко. Но това няма да продължи вечно, разбира се. Един ден… децата ти няма да те молят да погледнеш всичко, което правят, всяка минута от деня. Един ден… няма да търсят постоянно одобрението ти. Един ден… ще имат увереност да правят повечето неща без теб. И ще се справят прекрасно, благодарение на това, на което си ги научила!

Така че, следващия път, когато ти се иска да се разкрещиш или дори да избягаш, защото никой не те слуша, че трябва да почисти, просто си кажи, че ще дойде време, когато ще ти липсва целият този налудничав красив хаос. Това може да помогне малко, за да улесни чувството ти на безнадеждност в тези особено изморителни дни. Въпреки че може да не е възможно да се насладиш напълно на всички моменти като родител, определено е възможно да знаеш, че… Един ден това ще ти липсва!Семейна драма: Бременна съм, нямам дом, мъж, нито работа. Ще вляза в манастир, за да изкупя греховете на майка миВзех решение, че съдбата ми е да изкупя греховете на моето семейство. Родителите ми имат две деца – …Dec 19 2018vijti.com

Източник: Дама

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!