Лесен начин да почистим фугите в банята: Стават идеални за минути, само с две съставки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мухълът, който се събира във фугите между плочките, е доста по-опасен от обикновената мръсотия. Без значение колко често изчистваме банята, тоалетната или кухнята, той би могъл да се появява отново и отново, тъй като микроорганизмите, които го създават, се размножават доста бързо.
Поради това се нуждаете от ефективно средство за почистване с мощни антибактериални свойства. Ето как да си направите сами нужния препарат.
Ще ви трябват само 1 чаена чаша гореща вода, 3 пълни чаени лъжички сода бикарбонат и 1 супена лъжица прах за пране. Изсипете содата в гореща вода, разбъркайте добре и добавете праха.
След това вземете стара четка за зъби или гъба, потапяйте я в разтвора и избърсвайте с нея замърсените места. Изчакайте няколко минути, преди да изплакнете със студена вода. Това действително ще ви помогне да се отървете от мухъла.
Няма по-лесен начин за почистване на матрака от този: Получавате чисто нов матрак само с 3 лесни стъпкиНадали ще откриете по-лесен начин за почистване на матрака от този невероятен метод! В дом, в който …Jul 1 2019vijti.com

И още трикове:
Срещу варовикови налепи, жълтеникави и сиви петна по ваната много помага кислородна вода. Напръскайте с пулверизатор, оставете да подейства половин час, а после измийте с топла вода.
Ваната и мивката можете да почистите, като наръсите със сода и след няколко минути разлеете оцет. След това леко почиствате с четка и накрая изплаквате с топла вода.
Срещу пожълтели повърхности помага разтвор от едно пакетче лимонена киселина в чаша с вода. С гъба се нанася от разтвора по петната и след 20 минути се измива с топла вода.
Смесете равни части оцет и сол и натъркайте по-старите налепи. След топла изплакнете обилно с топла вода. Ефектът е бляскав.
За излъскване на тоалетната използвайте горчица на прах (продава се в руските магазини), смесена с лимонена киселина и царевично нишесте в равни части.

За освежаване на тоалетната можете да приготвите почистващи бомбички. 1-2 от тях са достатъчни, за да почистят и освежат. Нужни са ви: 1 чаша сода, 1/4 чаша лимонена киселина, 1/2 ч.л. оцет, 1 супена лъжица 6-процентов разтвор кислородна вода, 15-20 капки от предпочитаното от вас ефирно масло. Изсипете содата в купа, добавете лимонената киселина. Във втората купа изсипете оцета и разбъркайте пероксида и излейте течността на капки към сухата смес. Добавете етеричното масло и с лъжица оформете малки топки. Разпределете бомбите върху кухненска хартия и ги оставете да изсъхнат за 6 часа. После ги затворете в стъклен буркан.
Източник: За Жената
С този трик фурната ще заблести като нова: Лесно почистване само с едно движениеНе обичате да миете фурната? Не сте единствени! Особено трудно се почистват изсъхналите мазни петна.…Jun 27 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!