Китайски турист направи клип за България, който впечатли цял свят

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Китайски турист придоби световна популярност, след като засне видео клип от посещението си в България. Пътешественикът има за хоби обикалянето на различни кътчета от света. Пребиваването си в България той описва пред китайски медии като една от най-приятните изненади, които са му се случвали.
Клипът, озаглавен „Здравей, България“ е продължителност малко над 3,5 минути и е качен в YouTube. Той вече е изключително популярен и се разпространява мълниеносно и в социалните мрежи, където е един от най-коментираните.
Видеото проследява пътя на китаеца от качването му на самолета в родината му. Пътешественикът Дженф Чан обръща специално внимание на красотата на Пловдив, уникалността на българската природа, както и на най-интересните туристически обекти в столицата София.
Писмо на баба Стояна просълзява всеки, който го прочете: Обичам България – това е моята страна, и моят святЕдна история обикаля социалните мрежи от няколко дни. За това кратко време обаче разказаната случка …Feb 18 2019vijti.com

В кадрите намират място изключително екзотични за китайците неща като абитуриентските балове,
тържества и танци с участието на кукери,
народните ни носии, военна духова музика и много други.
Дженф Чан е описал накратко впечатленията си от страната ни:
„България – това е Райската градина на Европа!„.
Във видеото можете да видите как изглежда родината ни през погледа на пътешественик от далечен Китай.

Какви сме ние, българите, в очите на другите европейци, е въпрос, който ни интересува от векове.
Тийнейджър от Стокхолм се възмущава от въпросите, които са му задали учителите относно България и българския народ. Те го попитали има ли компютри в България и дали на 3 март празнуваме освобождението на руснаците.
Споменаването на България в западните медии все по-често е в „мръсен” план. В изследването си „Дивата Европа: Балканите през погледа на западните пътешественици” професорът по антропология от Любляна Божидар Йезерник обобщава представите от XVI-XX век така: чужденците са пресичали Дунава с усещането, че минават културна граница, че оттатък ги чакат само лоша хигиена, примитивизъм и ориенталщина.

Според журналиста Франк Щир сънародниците му нямат конкретна представа за страната ни, освен ако не идват редовно на нашето море. Постоянно бъркат дали столицата е София или Букурещ, България е „страната някъде там, далече”.
Но ето и нещо положително от качествата на българина:
Най-хубавите качества на българина са неговото гостоприемство и грижата за децата. Дори малко прекалена понякога”, казва Паромита Санатани. Тя е тук от 21 години и е женена за българин, инструктор по ски.
Културен шок за Паромита е да види как възрастни българки плюят при вида на детето й. Редовно. Тя не спирала да се ядосва, докато накрая не й обясняват, че това е широко разпространен ритуал срещу урочасване.
Магически скален комплекс в България лекува от дископатия до безплодиеЗнаете ли, че „Провиралото“ над с. Лиляч (община Невестино в кюстендилска област) възвръща постепенн…Feb 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!