Започна Божествената Нова година: Слънцето изпраща към Земята най-мощния поток от духовна енергия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 19-и Август 2019 започна Космическата Нова година, наречена още Божествена Нова година, според духовния учител Беинса Дуно, по-известен със светското си име Петър Дънов. На своите последователи Учителят е казал, че Физическата Нова година започва на 1-ви януари, Духовната Нова година – на 22-ри март, а Божествената – на 19-ти август. На днешния ден Слънцето изпраща към Земята най-мощния поток от духовна енергия.
За първи път Учителят завел свои ученици на духовен лагер край 7-те Рилски езера през лятото на 1929 г. Избрано е именно това място, защото е едно от най-силните енергийни центрове на Земята, а 7-те езера съответстват на 7-те чакри на човешкото тяло.
Любовни поучения на Петър Дънов: Ценни напътствия за хармонична и пълноценна емоционална връзкаПредлагаме ви невероятните любовни поучения на Петър Дънов. В специална беседа Великия Учител разсъж…Aug 7 2019vijti.com

През 1934 г. Беинса Дуно започва да разработва Паневритмията. Всяка година на 19-ти август последователи на учението на Бялото братство играят танца Паневритмия на поляната до езерото Бъбрека. Смята се, че край Бъбрека на 19-ти август енергията е най-силна – на тази дата е Преображение Господне по стар стил. Последователите на Бялото братство знаят от своя Учител, че на този ден се случва събор на Слънцето с представители от всички планети.
Учителят Беинса Дуно е дал заръка:
„За 19 август – съборния ден, ще се приготвите като за Великден. Ще се измиете, ще се облечете с най-хубавите си дрехи – бяло палто и бяла шапка”.

Празничната Паневритмия е особено вълнуваща. В наши дни на поляната край Бъбрека се събират повече от 2000 последователи на учението и желаещи да танцуват лековития духовен танц. Думата “паневритмия” ознавача “божествен ритъм”, а тези, които са решили да танцуват в този ритъм, са облагодетелствани с хармония между ум, дух и тяло. Играещите редовно Паневритмия постигат подобрение във физическото състояние, спокойни мисли и чувства, по-добра концентрация, по-добра памет. Танцът се състои от 3 части: “Паневритмия” от 28 упражнения, “Слънчеви лъчи” и “Пентаграм”. Препоръчително е да се играе с бели дрехи, тъй като белият цвят е символ на най-чистата светлина, която излиза от Духа и не може да бъде обзета от тъмнина. Облечеш ли бели дрехи, предизвикваш себе си за чисти мисли, чисто слово, чисти дела.

В деня на Божествената Нова година на поляната след Паневритмия се прави и братски обяд, на който всеки слага каквото е донесъл. На трапезата е най-добре да има само храна, дарена от земята – зеленчуци, плодове, ядки, зърнени, семена.
Учението на Всемирното Бяло братство не се изчерпва само с беседите на Беинса Дуно или Паневритмията. То не се разпространява само по книгите или съборите на Рила. Всемирното Бяло братство не е физическа организация – то е отвъд това, което можем да назовем или почувстваме, защото е в основата на Вселената – то е създало Космоса, звездите, планетите, Земята и Природата, заедно с човека.

Всяка година на 19-ти август ние – душите, пратени на Земята – получаваме дар – нов заряд за израстване и проявление. Имаме свободния избор да пренебрегнем или да приемем този дар с отворени сетива. Днес, в тези особено динамични времена, ако решим да се затворим за тази всемирна Любов, несъмнено се обричаме на тъмнина и неясно, мъчително битие. Но ако прегърнем Вселената в отговор на нейната прегръдка – Любовта ще ни изстреля към нови, по-висши светове, където имаме свободата да творим своето утре, вчера и днес.
Източник: portal12
Учителят Дънов с тайни пророчества: След 30 години ни очаква нещо голяма промяна„Където е суша, ще стане вода, а където е било вода, ще стане суша. Които се спасят след тези страда…Aug 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!