Живея в чужбина, но се върнах за ваканцията и осъзнах голямата истина: Заслужаваме си мръсните улици, правителството, малките заплати и пенсии

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Събрах близки роднини на пикник с барбекю.
Решихме да отидем до едно място недалеч от къщата на майка ми – красива поляна с езеро и малка гора. През детството и юношеството си обичах да ходя там сред ароматни билки и диви цветя, да плувам в езерото. Като пристигнахме видях, че на много места имаше захвълрени всякакъв тип пластмасови боклуци и грозни следи от огнища . Бях толкова разочарована!
Едва намерихме повече или по-малко чиста поляна близо до езерото, като почистихме, за да можем да седнем и да запалим огън в мангала. Пържолите станаха вкусни, но гледката на любимата ми поляна ме потискаше – всичко е толкова мръсно, нещастно … Езерото ще се превърне в блато.
Още от самото начало помолих роднините си да не хвърлят боклук в тревата и храстите, а да го събират в специална торба.
В чужбина е по-добре да се пазиш от сънародник: За любовта между нашитеМариета Кънчева е от Луковит. Живее и работи в Гърция вече десет години. След неуспешен брак и семей…May 22 2019vijti.com

Аз много съжалявах за поляните. и наистина бях възмутена силно, как могат да замърсяват мястото, където самите те отиват да почиват.
На сто метра от изхода на поляната има контейнери за боклук – наистина ли е толкова трудно да се стигне до там?
Когато бяхме на път да си тръгваме, открих, че никой не държи торба с боклук.
Започнах да питам къде е и майка ми каза, че вече е изхвърлен … Бях изненадана:
– Как така изхвърлен, къде?
– Там, в тръстиките. И какво, ние ли сме най-правеедни!? Всички хвърлят там! “

Вече бях на ръба да използвам нецензурен език. Но беше невъзможно да се поправи стореното- боклукът беше забит в тръстиката, осъзнах голямата истина: те заслужават така да живеят. Те заслужават счупения асфалт, уличните лампи без крушки, мръсните улици, миризливи реки, престъпно правителство, малки заплати и пенсии.
Не им пука за себе си, така че защо правителството да се грижи за тях? Те не уважават себе си – кой ще ги уважава в замяна?
Не е правителството, което замърсява улиците и разбива детските площадки. Не е президентът, който краде електрически кабели и жици. Вече не вярвам на оплакванията ви. Селяни, вие сами сте създали ада и живеете в него!

Променете себе си, след което изисквайте различно отношение към вас.
Източник: Petel
Победителката от „Мастършеф“ с нелека житейска история: Радка Булман чистела тоалетни в чужбинаНай-колоритната участничка в „Мастършеф“ Радка Булман стана петият победител в популярното кулинарно…Jun 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!