Жена с деменция на 83 години си възвръща изгубената памет и синът й помогна!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Синът й направи невероятното: той успя да върне майка си към пълноценен живот!

Силвия Хатцер от Престуич, Манчестър, страда от деменция. Тя дори не можеше да познае собственото си дете. Тя не можеше да остане без надзор и грижи дори за много кратко време, затова беше взето решение – да я настанят в болница.

Съпругът на Силвия почина от сърдечен удар преди 22 години. А синът й Марк Хатцер не искал да загуби майка си, единствения близък човек, затова решил да се опита да й помогне.

Съвети за всеки ден и дълъг живот: Спазвайте ги и ще забравите за деменцията, инфаркта и язватаВечната младост не е постижима, но мечтата да сме здрави, да доживеем преклонна възраст и да се радв…Mar 2 2019vijti.com

Марк каза: „Откакто починаха баща ми и брат ми, семейството ни стана много малко. Винаги сме били много сплотено семейство и сега сме останали само аз и майка ми. Почувствах се ужасно, когато тя вече не ме позна.

Мама и аз имахме много доверчиви отношения и винаги ходехме заедно. И изведнъж тя вече не ме помни. Бях отчаян и никога през живота си не се чувствах толкова сам. Нямах друго семейство, към което да се обърна за помощ и подкрепа.“

Марк не позволил на Силвия да приема предписаните лекарства за това заболяване, защото били много силни, че състоянието й се влошило и тя загубила способността да проявява всякакви емоции.

В резултат на това той създава специална диета, за да помогне на майка си да се бори с деменцията. Когато Марк започва да проучва информация за деменцията, той установява, че деменцията е по-рядко срещана в средиземноморските страни.

Той знаеше, че има причина за това, затова започна да дава на майка си същата храна, която хората в средиземноморските страни обикновено ядат. Включва боровинки, ягоди, бразилски орехи, орехи. Плюс броколи, зеле, спанак, слънчогледови семки, зелен чай, овес и сладки картофи.

Той също така й предложи когнитивни упражнения, включително пъзели и кръстословици. В рамките на един месец тя бавно започна да си възвръща паметта.

Марк: „Забелязахме първите резултати едва след няколко месеца. Тя започна да си спомня неща като рождени дни, имена, събития… Тя отново оживя, по-весела и по-общителна.“

„Хората се обезсърчават, когато са диагностицирани. Те смятат, че животът е свършил. Възстановяването на здравето ви трябва да бъде вашата цел.“

Обществото на Алцхаймер има блога на Марк за състоянието на Силвия на своя уебсайт.

„Направих го за майка си, но ако може да е от полза и на други хора, тогава ще бъда много щастлив“, каза Марк.

Марк и майка му бяха поканени на годишното лятно парти на кралица Елизабет. Като признание за постиженията на Силвия и потенциално революционния пробив на Марк. Това откритие помага на други семейства с любим човек с деменция!

Изглежда невероятно и нереално, но наистина е така!

Споделете тази история със семейството и приятелите си! Толкова е хубаво да знаем, че можем да победим болестите заедно!

Тест за деменция: Ако намерите камила на снимката, не сте изложени на риск!Тест за Алцхаймер ! Сред човечеството винаги е имало болести като Алцхаймер  или деменция . Заболява…Sep 19 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!