д-р Надежда Басара: при мен не се умира, лекувам дори и най-лошите болести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тя е лекарката, известна в цял свят. Името й е д-р Надежда Басара. Прочута е с това, че може да излекува човек от най-тежката болест, от която страда. Занимава се с трансплантиране на стволови клетки. Понастоящем, тя управлява болница в Германия. Дошла е тук през 2002 година, като не е говорела немски. Успяла е да го научи и започва да гради успешна кариера. Така тя се издига до първия лекар от Югоизточна Европа с титла професор по медицина.
След това е в управата на Университетската клиника в град Лайпциг, където ръководи центъра по трансплантиране.
Центърът става известен с успешни трансплантации след лечение на левкемия. Лекарката постига небивал успех, тласкана от нейната отдаденост към професията. Успехите я окрилят и я водят към нови достижения.
При нея се лекуват сърби, македонци и черногорци.

Тя става популярна, защото успява да вдигне на крака водещ на сръбска телевизия- Той страдал от апаластична анемия. Друго водещ на друг сръбски канал пък имал тумор в сливиците и след нейните думи, че при нея никой не може да умре той се вдига на крака.
Има и още известни личности, които запазват анонимност и на които лекарката им е помогнала. Още преди тринадесет години изправя на крака млад човек, страдащ от тежка форма на левкемия. Нейно дело е и лечението на най-възрастния пациент, на когото трансплантират стволови клетки.
Получава награди и медали от сърбите, а черногорците й дават гражданство.
В интервю тя споделя, че пътят, по който е стигнала до това ниво е бил доста труден, но благодарение на силната подкрепа от семейството й, тя стига до тези успехи.

В Германия животът и се развива бурно и динамично. Падат и се доста тежки случаи, свързани с раковоболни пациенти. Законите в Германия за произвеждане на транспланти и замразяването на клетки тогава са строги и трябва много да се внимава. Успява да стане шеф на отделението по онкология. Непрекъснато учи езика и усъвършенства медицинската си диплома.

Така стига до Лайпциг, където ръководи хематологията и се грижи за стволовите клетки.
Успехите й не закъсняват и тя става директор по вътрешна медицина в германския град Фленсбург.
Като чужденец и е трудно, защото трябва да се докаже, че е по-способна от немците. Но с упоритост и воля, плюс учене лекарката успява, въпреки завистта в очите на колегите й.

В статия от вестник излиза мнение, че тя обръща повече внимание на сърби от германците, което се оказва жалка клевета. Тя мери хората с еднакъв аршин и не нарушава клетвата на Хипократ.
За нея знанията са ключът към успешното лечение на пациента.

Диагностиката на заболяванията трябва да не закъснява, за да има шанс пациента за пълно лечение. Предимството на Германия е в бързината на изследванията, които стават готови за два дни. Затова страната е водеща в бързото установяване на диагнозите.

Професорът успява да излекува напълно над 90 процента от пациентите си, но статистиката е за след двугодишното им възстановяване. След това зависи от тях дали ще ходят на препоръчителните контролни изследвания, споделя тя.

Трансплантирането на клетки си остава най-ефективният начин за лечение на злокачествените болести, независимо от скъпоструващите и модерни лекарства.

Македонски пациенти са сред хората, излекувани успешно от амбициозната лекарка.
Лекарката препоръчва на хората, които не искат да страдат от злокачествени заболявания да спазват хранителен режим, да спортуват и да не работят с опасни елементи, които са вредни за здравето им и ги облъчват.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!