Децата, които са обичани, стават възрастни, които могат да обичат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато родител крещи на децата си или ги изпраща в стаята им, не го прави, защото иска те да страдат. Понякога с тези действия се опитваме да помогнем на нашите деца да разберат, че поведението им се отразява на други хора. Искаме да ги направим по-добри хора.

Но има разлика между отглеждането на дете, което се страхува да не изпадне в беда и дете, което разбира разликата между правилно и грешно. Когато децата ни пораснат, няма да сме около тях всяка минута от живота им. Ако искаме те да вземат добри решения, когато не сме наоколо, те трябва да бъдат мотивирани от нещо повече от страх да не попаднат в неприятности.

Долу ръцете от децата ни!Това е безумие. Пълно. Тотално и повсеместно изкукуригване по цялата образователна верига, в края на…Nov 27 2019vijti.com

Трябва да ги отглеждаме с любов и разбиране! Само така те ще станат добри хора и ще се научат да обичат и уважават другите хора!

Не разчитайте на страх
За много от нас крещенето е единственият начин да обясним на детето, че не е право. Нещо се случва обаче в главите на децата ви, когато се опитвате да ги изплашите и да ги накажете. Те спират да забелязват ефекта, който оказват върху други хора и вместо това се фокусират върху последствията за себе си.

Опитват се да бъдат добри и послушни, за да не си създават проблеми, а не защото го искат. Може да са добри, когато сте наоколо, но това няма да продължи дълго. Именно затова- не им викайте! Говорете им спокойно и ги разбирайте! Научете ги на любов!

Оставете децата си да избират
Децата не са зли. Дори бебетата са естествено способни на доброта. Проучванията са установили, че бебетата на едва 14-месечна възраст ще се опитат да помогнат на хората в нужда. Във всеки човек има естествена доброта, която идва с раждането. Ние сме социални животни. Искаме да си помогнем. Искаме да обичаме.

Един от най-добрите начини да се убие тази естествена доброта обаче е да накараме децата да правят нещо насила. Всъщност децата са по-склонни да помогнат на някого, ако го правят по собствена свободна воля. Експериментите с деца предполагат, че ако принудите дете да направи нещо добро за някого, много вероятно е да не го направи, но ако го оставите да реши дали иска да го направи или не, то ще даде всичко от себе си. Всъщност, колкото повече родители дават на децата си награди, толкова по-малка е вероятността децата да действат щедро.

Как децата да научат таблицата за умножение бързо и лесно?Повечето деца, дори някои възрастни, имат проблеми със запомняне на таблицата за умножение. Но защо …Nov 15 2019vijti.com

Учете децата си да контролират емоциите си
Когато хората станат емоционални, независимо на колко години са, те започват да вземат различни решения.

Това е едно от най-големите предизвикателства да бъдеш човек – да контролираш емоциите си. Ние сме изпълнени с чувства, които ни казват да правим неща, които са невероятно разрушителни и трябва да се научим как да им се противопоставяме. Това е същността на това да си добър човек.

Когато децата ви направят нещо лошо, не ги карайте да изпитват вина и не ги наказвайте! Вместо това ги попитайте: „Какво по-различно мислите, че бихте могли да направите следващия път?“

Превърнете този лош момент в действителна възможност за учене и те ще се научат да бъдат по-добри хора!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!