Десислава Радева прави партия?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 51-годишна възраст съпругата на президента Румен Радев завърши официално университет. Ген. Деси е взела дипломата си за магистър в последните дни на ноември, научи ексклузивно „Ретро“. Тя обаче се разминала на косъм с планираната тържествена церемония по връчването на сертификатите в Софийския университет, която била отменена предвид ескалиралата ситуация с Ковид-19.

Десислава Радева не задържа за себе си роклите, които облича за държавни визитиНевена Николова не подарява, нито плаща на известните да носят дрехите ѝ. След изява те ѝ ги връща…Nov 21 2019vijti.com

Така Радева, без тога, шапка и фанфари, тихомълком се подписала в администрацията на Философския факултет и получила своята диплома за завършена магистърска степен в специалност „Политически патологии на глобалния свят“. Първата дама е сред отличниците на випуска. Магистърската си теза също защитила с шестица в разгара на лятото. Любопитна подробност е, че целият ѝ курс на обучение, състоящ се от общо 2 семестъра, преминал изцяло на английски език и дистанционно, за да не се набива президентшата на очи сред тълпите от студенти. Сумата, която Радева е инвестирала в образованието си, възлиза на 2800 лева, или по 1400 лева на семестър, показват данни на университета, според които това е една от най-скъпите специалности в СУ.

Завършилите „Политически патологии на глобалния свят“ могат да се реализират професионално в сферата на сигурността, публичните политики, институциите на държавната и местната власт, медиите и неправителствените организации като консултанти, експерти и ръководители, допълват още от Софийския университет.

Възможно е първата дама да се е устремила към собствена политическа кариера, коментират в кулоарите на президентството. Преди дни пред ПИК политологът доц. Стойчо Стойчев заяви, че е възможно Десислава Радева да направи партия, като се има предвид колко е амбициозна и колко голямо доверие ѝ има мъжът ѝ – президентът Румен Радев.

Куриозното е, че първата дама се дипломира в СУ в една и съща година със своя син Страхил, който завърши „Бизнес администрация“ в университета „Маунт Мърси“ в щата Айова. Той също нямаше официална церемония за раздаване на дипломите на живо, а събитието се проведе онлайн.

Десислава Радева има още бакалавърска степен по „Финансиране и банкиране“, а дипломата ѝ е от УНСС, където тя завършва през 2000 г., вече като млада майка. Преди това има един неуспешен опит в Лесотехническия университет, където била приета, но се отказала в средата на обучението си.

Тайният живот на Десислава Радева (Уникални снимки)Навръх 51-вия си рожден ден, който отбеляза на 9 юли, първата дама Десислава Радева очевидно е в Сат…Jul 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!