Десислава Радева не задържа за себе си роклите, които облича за държавни визити

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Невена Николова не подарява, нито плаща на известните да носят дрехите ѝ. След изява те ѝ ги връщат
Невена Николова е дизайнерката, на която президентската съпруга Десислава Радева се доверява за своя тоалет, когато трябва да присъства на официално събитие. “Създавам роклите специално за Десислава Радева, без никакви разходи от нейна страна. Като българка за мен е важно първата ни дама да изглежда достойно”, казва Невена.

Деси Радева пръсна 200 пенсии за роклиДесислава Радева отново е ВИП клиент на известната дизайнерка Невена Николова, след като в последнит…Nov 11 2019vijti.com

С роклята от копринена тафта

С роклята от копринена тафта

След държавните визити, на които трябва да е с тоалет в определен стил, Десислава Радева връща дрехата. В момента последните две рокли, които облече за интронизацията на японския император Нарухито, може да бъдат видени “на живо”

в бутика на Невена в София. Едната е от коприна в цвят глетчер, в долната част е силно разкроена, но заради фината материя не се създава излишен обем, нагоре е с V-образно деколте и прозрачни ръкави, а талията е украсена с широк колан в екрю. Втората рокля е от копринена тафта в сложен цвят от кобалтово синьо и мед, покрита с метри фин тюл в кралско синьо. Моделът е с деликатна декорация от ръчно бродирана дантела в горната част и раменете и кристали “Сваровски” в десетки нюанси на основните цветове.

Двете рокли от посещението в Япония са в бутика на Невена.

СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

Двете рокли от посещението в Япония са в бутика на Невена. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

Десислава Радева не задържа за себе си роклите, които облича за държавни визити

Първата дама не задържа тоалетите за себе си, но част от тях се е случвало да носи и втори път. Така показва отговорност към екологичния аспект на модата и различните възможности за носене на една и съща елегантна дреха – за дневен и вечерен повод. Невена подкрепя този избор, защото самата тя защитава разумното използване на дрехите – като имаш нещо красиво, е добре да го ползваш, а не само да виси в гардероба.

Създавайки тоалет дори за много официален повод – сватба, абитуриентски бал, съветва клиентките да мислят и за бъдещото носене на дрехата или поне на част от тоалета. Напоследък това е гореща тема в световен мащаб. Настоява да се инвестира в неща, които може да се носят повече от веднъж, защото живеем в изключително консуматорски свят. Твърди, че модата е вторият най-голям замърсител в световен мащаб, и не иска да участва в това.

Рокли на Невена Николова са носили и световни звезди като Ел Макферсън, Никол Шерцингер, Елизабет Хърли. “Никога не сме плащали на някого да носи наша рокля, не сме и подарявали! След изявата си те връщат дрехите”, обяснява Невена. Преди няколко години направила тоалети за Мартин Маккъчън, която участва в “Наистина любов” с Хю Грант. И всичко ѝ било платено.

Никол Шенцингер с тоалет на българската дизайнерка

Никол Шенцингер с тоалет на българската дизайнерка

Невена никога не търси и самите звезди. Нея я намират. Стилистите на прочутите имена непрестанно търсят нови и различни тоалети и така стигат до българската дизайнерка. Изпращат ѝ имейл със запитване, на който Невена и екипът ѝ реагират според случая. “Имаме най-пасивното поведение на пазара.

Невена Николова от няколко години живее в Лондон.

Невена Николова от няколко години живее в Лондон.

Нямаме време да се рекламираме активно,

роклите, които правим, отнемат дълъг период. 80% от изработката са на ръка. Произвеждаме малко бройки, като всеки модел се прави с изключително внимание”, разказва тя. Ръчният труд и високото качество са причина цените на роклите да стигат до около 10 000 лева. Те са и уникати, което означава, че няма никакъв шанс две жени да се засекат на едно и също място с еднакви тоалети, създадени от Невена Николова.

Източник: 24 часа

Какво издават фейсбук постовете на Десислава Радева: Мнението на психолозиМузикалният тюрлюгювеч говори само за едно – повърхностност Не толерира превъзходството на мъжкия по…Nov 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!