Вече не си купувам царевица в консерва, а си правя сама, по- вкусна е и знам, че няма химикали никакви в нея

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лятото е в разгара си и затова не бива да бездействате, защото сега е моментът да подготвите за зимата повече витамини за цялото семейство. Затова днес предлагаме рецепта за царевица за зимата . И въпреки че царевицата може просто да бъде замразена, но консервирана с марината е в пъти по-вкусна.

Правя тази шарена сурова туршия за трета година и всички у дома я обожаватС настъпването на есента всеки от нас се замисля за зимнина. Започва и приготвянето на традиционните…Feb 11 2019vijti.com

Разбира се, този продукт може да бъде закупен в супермаркета, но реално не знаете какво има в него? Особено когато можете по доказана рецепта да си направите нещо много вкусно

Царевица за зимата

Царевицата е по-добре да вземете млада. В този случай ще я приготвите по- бързо (15-20 минути). Въпреки че жълтата зряла царевица ще е по- сладка, просто ще трябва да я готвите по-дълго – около 1–1,5 часа.  Просто знайте, че определеното количество марината е достатъчно за около 4 половин литрови буркана.

МАРИНАТА СЪСТАВКИ

1 л вода
30 грама сол
2 с.л. л. захар
0,5 ч.л. лимонена киселина

ПОДГОТОВКА

Почистете царевицата от листата и счупете главите на царевицата, така че да се поберат в тавата. Не забравяйте да отрежете развалените места, защото именно такива лоши зърна провокират взривяването на консерви.

Сложете царевицата в тенджера, добавете вода и варете до готовност. Младата ще ви отнеме (15-20 минути).

А жълтата узряла царевица се нуждае от 1–1,5 часа.

Варена царевица сложете в съд със студена вода. Оставете да изстине и отделете зърната – това е доста лесно да се направи. Напълнете в чисти, стерилизирани буркани.

Сега пригответе марината. За да направите това, добавете сол, захар и лимонена киселина във водата, разбъркайте, сложете на огъня, доведете до кипене за няколко минути.

С готовата марината напълнете бурканите с царевица до върха. Стерилизирайте за 20-25 минути

Обърнете готовите буркани и ги оставете да изстинат. Съхранявайте царевицата на хладно място, извън обсега на пряка слънчева светлина (изба или склад).

Както можете да видите, царевицата за зимата у дома се приготвя много просто. Не забравяйте да опитате да готвите според нашата рецепта. И ако искате да готвите царевица, така че зърната да останат меки по-дълго , тогава използвайте този умен начин. И не забравяйте, че царевицата е капризен продукт, така че трябва да се готви правилно .

И 50 буркана ще са ви малко – най-вкусната туршия от зелени домати. Леко киселка, леко лютичка – върви и на филийка, и на ракийка:Ако обичате леко киселия и леко лютичък вкус, тази туршийка е точно за вас! Ако досега не сте консер…May 28 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!