Баба на 82 години преби натрапник (Видео)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Възрастните хора в днешно време са много уязвими, по простата причина, че често стават мишени за различни престъпници, тъй като се счита, че те по-трудно ще се защитят и са „по-лесна плячка“. Оказва се обаче, че не всички са така. Днес ще ви разкажем невероятната история на една американска баба на 82 години, която не само не се е уплашила, но и е пребила натрапник, който се опитал да я ограби.

82-годишна баба, занимаваща се с бодибилдинг, успешно успя да се справи с натрапник, нахлул в дома ѝ. Жената, която се казва Уили Мърфи, живее в Рочестър, щата Ню Йорк. Късно вечерта в четвъртък миналата седмица, непознат мъж почнал да тропа на вратата на дома ѝ, като крещял да викне линейка, защото бил болен. Мърфи не му отговорила и се обадила на полицията, но мъжът успял да изкърти вратата и нахлул в къщата ѝ. Тогава жената, която живее сама, взела нещата в свои ръце.

„Сама съм и съм стара, но познайте – корава съм“, споделя Мърфи. По думите ѝ, тя грабнала маса и ударила натрапника с нея, като я счупила. След това бабата скочила върху падналия мъж. Когато полицаите дошли на мястото, не Мърфи се нуждаела от медицинска помощ. Мъжът бил пиян и съответно – откаран в болница след „обработката“. А Мърфи има страхотно постижение в бодибилдинга – 102 килограма мъртва тяга.

Кражбата е едно от най-често срещаните престъпления. Тя спада към престъпленията против собствеността, защото засяга имуществени права. Основният състав на престъплението кражба е посочен в чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК): „Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години.“

Нагла крадла повали баба за 3 лв.Грабеж над 80-годишна жена от В. Търново разследват местни криминалисти. Това съобщиха от пресцентър…Nov 3 2019vijti.com

Както се вижда, изпълнителното деяние е отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго и то без негово съгласие. Субектът е общ – може да е всеки. Тъй като има цел – „с намерение противозаконно да я присвои“, престъплението се извършва само при пряк умисъл. Кражби има и тогава, когато част от вещта принадлежи на виновния, но е отнета от владението на пострадалия без неговото съгласие. В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, или глоба.

Източник: СКАФЕТО.КОМ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!