Туба Бююкюстюн с тежка изповед : За връзката с Енгин Акюрек , за живота и какво я натъжава най-много !

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Родена в Турция Туба Бююкюстюн се превърна в едно от най-популярните лица на малкия екран. Нейното хоби е определено изкуството: обича да рисува, пише, пее и да е дизайнер.

Тя не спира да си задава въпроси, да проучва, да се допитва, да се вглъбява в себе си и да чете по различни въпроси, за да изработи собствените си определения и да се опита да оформи своята идентичност. Днес, на 40-годишна възраст, тя продължава да поддържа този навик. Туба възприема живота като непрекъснато пътуване към себепознание и го повтаря във всяко интервю, което дава – които не са много, тъй като предпочита да прекарва повече качествено време у дома, отколкото между светлините. Тя е убедена, че всяко човешко същество трябва да се научи да опознава себе си.

„Трябва да отворим очите си, за да погледнем вътре и да видим„, каза тя пред L’Officiel. „Влизането в този живот е пътуване към себепознание и познавам себе си толкова малко, че все още трябва да видя всички пътища, които съществуват„, споделя за Hello! Magazine.

Туба обаче, далеч от това да си затваря очите, си позволява да действа в съответствие с разкритията, които възникват в нейните лични процеси на търсене. Пътуването към себепознанието дори й помогна да открие различни професии, които по-късно възприема като страст, въпреки че не бяха в първоначалния й житейски план.

Тя мечтае да дърпа конците зад кулисите и затова учи дизайн на костюми и сценична декорация в Университета по изкуствата „Мимар Синан“. По пътя се натъква на актьорството, като започва с роли в реклами, и влюбването е незабавно. Тя казва, че не се забърква в нещо, в което не вярва. „Никой не може да бъде успешен, ако не е доволен от това, което прави“.

Детството

Туба е отгледана според кодексите и ценностите на турското общество като „да бъдеш скромна, искрена и да се отнасяш с уважение към другите“. Тя е единствена дъщеря на електроинженер и банкова служителка.

Като дете тя се справяше добре с биологията и повтаряше, че иска да бъде генен инженер, но ентусиазмът й към науката продължи по-малко от летен романс. Любовта й към изкуството, от друга страна, винаги беше там, скрита, от каубойските филми и мюзикъли, които гледаше в неделя със семейството си, до любовта й към писането, рисуването и пеенето. Тя също така харесва скулптурата и иска да се усъвършенства в тази област.

Началото

Именно изкуството и визуалните изкуства я тласнаха неволно към актьорството. Всичко се случва случайно, докато е студент по дизайн в университета. Отива да посети няколко работилници по рисуване и изведнъж се озовава пред фотосесия на Джемил Адачикодлу.

„По някакъв начин той ме въведе в тази сесия и тогава всичко започна да щрака в живота ми. Всъщност този, който първи запали тази лампа, е Джемил Адачикодлу„, признава Бююкюстюн, която открива в рекламите възможността да спечели няколко допълнителни лири.

Да бъде актриса, не беше нейният житейски проект или професията на мечтите й. Но се появи шанс и тя не го остави да отмине. Дебютира със сериала „Властта на султана“ (Sultan Makamı), когато е на 21 години. Почти веднага печели първата си главна роля на Зарифе в „Корона от цветя“ (Çemberimde Gül Oya), която тя определя като една от най-добрите продукции в кариерата си. През 2006 г. дебютира в седмото изкуство със Sinav, където работи рамо до рамо с американеца Жан-Клод Ван Дам.

„Не мечтаех да бъда актриса, но тогава разбрах, че ми харесва и реших да продължа„, признава тя в разговор, имайки предвид наградата за най-добра актриса, която спечели на Международния телевизионен фестивал на Република Сърбия и Черна гора за главната й роля в Gülizar. И добавя: „Исках да бъда дизайнер, учих дизайн и костюми. Дизайнът е една част от мен, а актьорството е друга. Не мога да оставя нито една от тях.“ През 2014 г. тя стана първата турска актриса, номинирана за награда „Еми“ за най-добра актриса за „20 минути“ (20 dakika).

Подготовка за ролите

„Когато подготвям героините, работя с молив и хартия, за да мога да ги измисля и анализирам напълно. Преди всичко се опитвам да разбера ситуацията, личността и психологията на героя, откъде идва и накъде отива“. Емпатията е друга нейна типична черта и затова да се постави на мястото на другия, нещо толкова ценно за нейната професия, й се получава лесно. „По време на дебюта на един герой се чудя какво би направил или какъв би бил, ако беше този конкретен човек при тези обстоятелства. Ако имах това име, ако бях родена в това семейство, ако всичко това ми се беше случило, ако имах този характер, каква щях да бъда? Доставя ми голямо удовлетворение да мисля за всичко това и да се опитам да разбера„.

Мечтите

Туба смята способността да мечтаеш за едно от най-добрите качества, които човек може да притежава. „Мечтая много, но не се губя в собствените си мечти, освен това имам много аналитичен ум и реалистична страна„. Тя призовава да не губим тази черта, така присъща на всички деца.

Посланик на добра воля на УНИЦЕФ

Детството е много актуална тема в живота на тази жена, която е майка на единадесетгодишните близначки Мая и Тропак, и нейната загриженост е искрена: тя е посланик на добра воля на УНИЦЕФ в Турция от 2014 г. Оттогава е била свидетел на ситуации и моменти на огромна тъга и болка. Виждала е цели семейства, опитващи се да оцелеят, вкопчвайки се в мечтите си, жени с разбити сърца и деца, които не разбират защо им се случват такива ужасни неща.

„Най-много ме натъжава всичко, през което преминават децата, защото те не избират нищо, което да им се случи. Възрастните имат този капацитет за вземане на решения“, обяснява актрисата, която през 2015 г. получи международната награда „Джузепе Шиака“, която отличава онези, които се борят за достойнството на хората. „Децата се нуждаят от нас, те ни напомнят за себе си, защото, когато станем възрастни, ние забравяме за детството и аз вярвам, че те ни припомнят обичайните чувства: чистата любов и малките детайли, които човешките същества имат вътре в себе си.“

За „Дъщерята на посланика“

Туба Бююкюстюн, която се присъедини към сериала „Дъщерята на посланика“ по-миналия сезон и отново стана партньор след 6 години с Енгин Акюрек, зарадва феновете си. „От първия епизод до финала, пред камерата и зад нея, всички, които работиха, бяха страхотни. Научих много, преживях много, спечелих много приятели. Видях старите си приятели. Ако успяхме да оставим топлина в сърцата на публиката, бих се радвала много…“

Говорейки за това как взема решението си при избора на проект, актрисата казва: „За мен работата е важна, характерът е важен, важно е това, което той иска да каже.“ Туба Бююкюстюн признава, че има много героини, които иска да играе, и че има много успешни продукции, в които й се е искало да играе. „Има сериали, в които ми се искаше да бях играла, докато ги гледах.“

За Енгин Акюрек

Появиха се спекулации, че Туба Бююкюстюн и Енгин Акюрек са прекарали време заедно в Париж и Акюрек е носел банданата (цветна кърпа), която Бююкюстюн носи на китката си. Нарушавайки мълчанието си след всички тези твърдения, Туба направи изявление в профила си в социалните медии.

„Ние с Енгин не сме влюбени, не бъркайте. Елиф и Йомер (героите им в „Черни пари и любов“) – да, това беше много красива любовна история. Не е случайно, че много хора в много части на света все още са под влиянието на тази любов.“

За майчинството

В момента Туба и дъщерите й живеят в Париж. „Засега сме тук с момичетата, но не сме правили никакви планове колко време ще останем. Винаги съм казвала, че много обичам Париж и че тук се чувствам като у дома си, точно както в Истанбул. Момичетата ходят на училище, а аз върша ежедневната си работа… Най-доброто, което мога да направя, е да им предложа рамо, на което да се облегнат, когато имат нужда от това, и да бъда до тях.“

Интересни факти

Обича да пише и рисува. Никога не излиза от дома си без бележник и молив.

Любимият й филм за всички времена е „Закуска в Тифани“, класиката с участието на Одри Хепбърн.

Думата, която най-добре я описва, е перфекционист.

Ако можеше да избере супер сила, това би било да бъде невидима, тъй като не обича особено да дава интервюта.

Тя уверява, че дъщерите й Топрак и Мая, 11-годишните близначки, които роди от актьора Онур Сайлак, са най-добрите й приятелки.

Тя обича да слуша класическа музика и се е пробвала като певица, въпреки че се е страхувала от това.

Дебютът й в Netflix беше през 2020 г. с премиерата на минисериала Rise of Empires: Ottoman. Тя отново се появи в платформата миналата година с успешния сериал „Другото ми аз“, който седмици наред беше сред най-гледаните.

С близо шест милиона последователи в Instagram, тя е лицето за Близкия изток на марката за бижута ARTE Madrid и швейцарската фирма за часовници IWC Schaffhausen.

Борбата за децата и подкрепата им винаги са били неин приоритет.

Любовта е това, което я вдъхновява най-много.

Източник – webfen.net

Женски бой в „Ергенът“ – гонят Теодора – СНИМКИ19-годишната Теодора е следващата дама, която ще напусне „Ергенът“. Lupa.bg научи, че в епизода, кой…Feb 23 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!