Слави заличи офшорката си: Трифонов вече не ползва „Фулмър ентъртеймънт“, сам продуцира шоуто си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Слави Трифонов е заличил следите към офшорката, която дълги години се водеше собственик на фирмата му „Седем Осми”, установи Lupa.bg. Преди някоко месеца шоумен №1 е придобил контрола върху компанията си и сега вече той е официален собственик на дружеството. Негов съдружник с много малък процент – 1, е продуцентката Диана Младенова.
Повече от 15 години дружеството, стоящо зад шоуто, бе собственост на офшорката „Фулмър ентъртейнмънт“, регистрирана в американския данъчен рай – щата Делауеър. Анонимната фирма се появява през 2004 г. покрай заем от друго чуждо дружество и на практика се оказва собственик на целия суперпечеливш бизнес на Слави.
Малко по-късно депутати от „Атака“ подадоха сигнал срещу Трифонов, че целта на врътката е укриване на данъци. В документа до парламентарната комисия за борба с корупцията от 2008 г. се твърдеше, че чрез сложна схема се завишават с милиони разходите, което пести от дължимите данъци.
Крисия си го върна на Слави: Детето чудо направи голяма крачкаДетето чудо Крисия, която изгря в „Шоуто на Слави“, пуска първата си самостоятелна песен. Тийнейджър…Jun 26 2019vijti.com

Покрай скандала стана ясно, че офшорката на Слави е регистрирана на адреса, където са и фирмите на сикаджиите Братя Маргини. Проверката в Народното събрание и НАП в крайна сметка не установи нищо нередно. Използването на офшорна фирма е напълно законно, друг е въпросът дали е морално, тъй като по този начин се избягва плащането на данъци.
Явно Слави е преценил, че в новото си амплоа на будна обществена съвест и потенциален политически брокер не е особено имиджово компанията му да е офшорка. Затова е откупил обратно фирмата „Седем Осми”, чрез която продуцира шоуто си.
Припомняме, че с близо 600 бона загуби за 2018 година се е отчело „Шоуто на Слави”. Проверка показва, че загубата е натрупана от фирмата на Дългия „Седем Осми”, която създаде и продуцира едноименното шоу на Трифонов.

Колосалният минус е оповестен от Дългия преди две седмици, тогава на общото събрание на фирмата, става ясно, че приходите са намалели с близо половин милион лева.
Разходите пък се увеличили с около 17 000 лв и фирмата на Дългия отчита загуби от 596 хиляди лева.
Загубите ще бъдат попълнени от сметките на фирмата, където през минали години са натрупани печалби за около 5,5 милиона лева.
Добрите новини обаче продължават. Въпреки че в края на юли шоуто на Слави спира, дори без да отбележи 20-годишния си юбилей, шоуменът не смята да приключи с телевизията, а още по-малко с тв предаванията. Той и екипът му ще продължат да работят по различни проекти, които да се излъчват в ефир.
За цялата година Дългия е прибрал над 6 милиона от излъчването на шоуто, а намалението е с близо 200 бона. Отделно, с още толкова намаляват и парите от концерти и други изяви извън шоуто.
Източник: лупа
Слави Трифонов се разори, шоуто понесе колосални загубиВ края на юли шоуто на Слави спира излъчването си С близо 600 бона загуби за 2018 година се е отчело…Jun 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!