Почина жената на Тома Спространов, водещият понася тежко загубата: Сърцето ми спря

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Водещият на „Пулсиращи ноти” се грижеше като за малко дете за болната си колежка Гергана Лазарова, научи HotArena. „Сърцето ми спря, коментира загубата Спространов.
Журналистите от БНР си предават тъжна новина – на 10 септември е починала музикалната редакторка Гергана Лазарова. От много години тя се бореше с Паркинсон, бе прекарала и инсулт, от който бе частично неподвижна. Гера, както я наричат колегите, бе най-близка с Тома Спространов и дори живееше с него на семейни начала.
Служебната атмосфера сближава преди близо 30 години музикалните редактори в БНР Тома Спространов и Гергана Лазарова. Официално и до днес Томи не е разведен с английската си съпруга, от която има 3 деца. Англичанката Джудит, живееща разделена от него (всеки в родината си), се примирява, че в живота на мъжа й има друга жена. След пенсия Джу дори идва да живее в България, като не претендира да се събере отново със Спространов.
Употребиха Аделина Радева: Водещата на сутрешния блок „Здравей, България“ дори щяла да бъде съдена от диетолозиОт няколко дни в онлайн пространството се разпространяват интервюта, в които водещи и репортери на Н…Sep 14 2019vijti.com

Той вече е под един покрив с Гергана. Тя обаче заболява, състоянието й се усложнява, но преданият Томи не я изоставя. Започва да се грижи за нея като за малко дете. Извежда я на разходки, носи й храна, урежда й санаториуми. Самият той също не е добре със здравето и рискува да си навреди при по-голямо натоварване, пише Уикенд.
След като БНР се отказва да ползва услугите на пенсионери като него дори на хонорар, Спространов се връща в родния Пловдив. С него отива и любимата колежка и жена. Той продължава да е неотлъчно до нея. В очите на хората двамата са съпрузи. Гергана Лазарова е дългогодишен музикален редактор на предаването „12 плюс 3”.

Тъкмо бившият водещ Георги Папакочев пръв съобщи за кончината й. През 90-те тя води и собствено предаване за вечнозелена музика, която всички помним. А младите българи от края на 80-те я помнят като импулсивният глас, водил „Неделя” – първото предаване в родния ефир за хард рок. Любопитното е, че за кратко нейна колежка там е Илиана Беновска – журналистката, която се прочу със замерянето на политици с ябълки в нощта на изборите и предаването си по Канал 3.
Поклон пред паметта на Гергана лазарова!
Източник: Хотарена
Хекимян се отдаде на духовно израстване: Водещият е последовател на популярно учениеАнтон Хекимян се е обърнал към ученията на Петър Дънов, узна HotArena. Водещият на „Тази сутрин“ жив…Sep 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!