Здравословни проблеми вкараха Йорданка Христова в болница, певицата претърпя неотложна операция

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Йорданка Христова се оттегли от сцената
Йорданка Христова претърпяла неотложна операция. Заради напредването на възрастта и здравословните проблеми, които започнали да се появяват, певицата реши да се оттегли от голямата сцена. В зала 1 на НДК Христова направи концерт, с който се сбогува с публиката.
Причината Йорданка Христова да вземе категоричното решение да спре да пее била, че в последната година я застигнали серия от здравословни неволи, въпреки усилията, които полагала да се храни правилно и да живее в хармония с природата. Съвсем наскоро Йорданка легнала под ножа, но интервенцията според лекарите била неотложна, пише pik.bg.
Стоянка Мутафова претърпя инцидент, спира представленията си и турнето из БългарияНелеп инцидент свали легендарната актриса Стоянка Мутафова от сцената за неопределен период от време…Nov 5 2018vijti.com

Става дума за катаракта на лявото око, за която Христова не подозирала и неглижирала дискомфорта, който изпитвала. Когато отишла на рутинен преглед, се оказало, че ако не я оперират спешно, има голяма опасност зрението й да отслабне критично. При тази операция лекарите дори подобрили зрението на певицата и тя вече нямала нужда от очила.
Освен това, с напредването на възрастта, 75-годишната изпълнителка започнала да усеща, че губи постепенно гласа си и не знаела колко дълго ще може да радва публиката с любимите им хитове. Последното десетилетие всяко качване на сцената било истинско изпитание за певицата, защото проблем с щитовидната жлеза увредил гласните й струни.

През 2006-та година й поставили страшната диагноза – тумор на щитовидната жлеза. Христова обиколила много специалисти, за да поиска мнението им. Заключението на всички тях било, че операцията е задължителна, иначе последствията щели да са фатални. Йорданка се страхувала, че след операцията може да загуби гласа си.
Тогава Христова предпочела интервенцията да бъде извършена не у нас, а в Куба. Там нейна приятелка й помогнала като я пратила при лекар, който излекувал певицата без операция, а с направен от него серум, който стопил тумора.
Това имало известни последици за гласа на Христова. Тя обаче взима решението да спре да пее чак сега, 10 години по-късно.
Източник: razkritia.com
Помните ли Албена от „Всичко е любов“? Ето къде е днес, 40 години след филма!Актрисата, която стана любимка на няколко поколения българи с едноименния филм навърши 63 г. В зорат…Nov 14 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!