Вдовицата на Георги Калоянчев се сблъска с абсурдите на ТЕЛК: Валя Калоянчева е с 55% инвалидност, а няма пукната стотинка пенсия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вдовицата на Георги Калоянчев се сблъскала челно с абсурдите в системата на ТЕЛК. Валя Калоянчева имала доказана 55% инвалидност заради много старечески болести, които я налегнали след загубата на съпруга ѝ, и посъветвана от свои близки, решила да си подаде документите за инвалидна пенсия. Ходенето по мъките за подготвянето на документацията и многократните явявания пред комисии обаче се оказали напразни, защото пари категорично ѝ били отказани.
В същото време Валя не можела да претендира и за пенсия по старост, защото нямала нито ден трудов стаж. През целия си съзнателен живот, по настояване на вече покойния си мъж, тя не подхванала каквато и да е работа.
1 509 300 бъдещи пенсионери ще взимат втора пенсия, но само на хартия1 509 300 бъдещи пенсионери ще взимат втора пенсия само на хартия. Социално осигурените българи в ча…Apr 12 2019vijti.com

Калата не ѝ разрешавал да се трепе за заплата, защото с парите, които той получавал, не само те двамата, но и всичките им роднини живеели доволно и щастливо. Освен това легендарният комик не можел да се отдели и на метър от голямата си любов, затова винаги пътувал заедно с нея по турнета и гастроли у нас и в чужбина.
Така години наред тя била едновременно негова съпруга, отглеждала децата му, подготвяла сценичните му тоалети,
а от време на време се нагърбвала и с импресарската дейност.
Когато актьорът се пенсионирал, парите, които получил, били малко, но достатъчно, за да продължават двамата да живеят добре.

След смъртта му обаче мизерията застигнала Валя, която сега вземала ежемесечно само половината от неговата пенсия, която ѝ се полагала като вдовица. Децата ѝ помагали с каквото могат, макар двамата синове на големия комик да не се избрали най-доходоносните професии. Ивайло е актьор с малка заплата, а Явор – оператор. Валя се радвала, че досега не са я застигнали чак толкова лоши времена, че да се наложи да продаде 80-квадратното си жилище в центъра на София, което е истински музей на любовта ѝ с артиста и на неговата кариера. Макар да била доста болна и трудно да се придвижвала, радост ѝ носели най-вече внуците, както и най-новото попълнение на семейството – нейният пръв правнук.
Източник: Ретро
Майката на Маги Халваджиян взима такава огромна пенсия, за каквато всички пенсионери могат само да мечтаятРодителката на Маги Халваджиян взима мечтаната от милиони пенсионери пенсия! Майката на Маги Халвадж…Mar 20 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!