Богдана Карадочева е огорчена: От 14-годишна съм на сцената, а не получавам и стотинка пенсия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Богдана Карадочева не спира да работи, не се надява на пенсия!
Без лев пенсия живее певицата Богдана Карадочева. Едно от златните момичета на българската естрада признава, че не получава и стотинка от държавата, а на своите 70 години продължава да работи.
„Тъжно, е десетима човека останахме от нашето поколение. Дори и социална пенсия не получаваме. От 14-годишна съм на сцената, а не получавам и стотинка пенсия”, разкрива певицата.
Страшни проблеми мъчат Лили Иванова, ето колко тежко изживява загубатаНаскоро Лили Иванова публикува в личния си „Фейсбук“ профил снимка, на която е в прегръдките на Иван…Nov 28 2018vijti.com

Тя споделя, че не е единствената. „И Лили Иванова не взима пенсия и Васил Найденов. Да са живи и здрави, виждаме се”, споделя още Богдана.
Изпълнителката споделя, че не чакат помощ от държавата, нито тя, нито съпругът й. Вместо това разчитат на собствени сили.
„Аз пиша песни, съпругът ми пише музиката и така припечелваме по някой лев. Не сме останали гладни, но е тъжно и жалко, че сме изоставени от собствената си държава”, откровена е за най-големите си болки изпълнителката.
„Колко от моите близки си отидоха с 93 лв социална пенсия. И Емил Димитров, и Боян Иванов, и кой ли не. Глупаво и тъжно”, споделя още Богдана

Певицата признава, че живее „все едно не съм гражданин на тази държава. Ама карай, много важно! Какво да правя? Ще се боря някак си”, добавя тя.
Заради унищожени документи Богдана не може да докаже стажа си и да се пенсионира. Въпреки че има забележителна професионална кариера.
„На нас свидетел може да ни бъде само народът. Всички хора, които са идвали на наши концерти, пели са с нас, вълнували са се и са ръкопляскали”, откровена е изпълнителката, пише вестник „България днес“.

Най-много й е мъчно обаче, че е загубила повечето си приятели. „Останахме шепа хора. Виждаме се най-вече по погребения”, разкрива още тя.
На певицата й е тежко, че хората са загубили човешкото в себе си. „Бездуховно стана обществото, това не е моят свят. Много по-различен е от този, в който съм си представяла, че ще живея. Хората са все по-недобронамерени. Все се търси нещо скандално, а при мен няма скандални неща”, добавя Карадочева.
Най-голямото щастие на певицата са двете й внучета, които са в националното музикално училище и семейството й. „Щастлива съм, когато моя да чуя близките и приятелите”, признава изпълнителката. И добавя, че е благодарна на Бог за всичко, което има.

Единственото, за което Богдана не желае да говори е трагичната смърт на баща й, загинал в лагера „Слънчев бряг” край Ловеч.
Това е лична трагедия, семейна. „Преживявам си я по мой начин, която остави отпечатък завинаги в мен”, казва още тя.
Източник:  kliuki.bg
Знаете ли къде е сега големият български актьор Иван Иванов? Това със сигурност не сте го очаквали от негоГолемият български актьор Иван Иванов отдавна избяга от светската суматоха, а напоследък споделя, че…Nov 20 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!