Убиха учен , направил открития за коронавируса

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Изследовател, направил „много значими открития за коронавируса”, беше убит в жилището си от негов познат, който след това е сложил край на живота си, съобщи сп. „Пийпъл”.

Бинг Лиу, 37-годишен изследовател от Университета в Питсбърг, постигнал „много важни открития“, свързани с COVID-19 е намерен мъртъв в дома си в събота и е станал жертва на някой, когото е познавал.

Кой плаща за фалшиви болни от коронавирус?Кой и защо предлага пари на хората, за да се водят в медицинската документация като заразени с корон…May 6 2020vijti.com

Полицията на Рос Тауншип откри тялото на Бинг, който е доцент в Медицинския факултет на Питсбъргския университет, в дома му с многобройни огнестрелни рани.

Тялото на втори мъж – идентифицирано във вторник от разследващите като Хао Гу, на 46 години – е намерено в автомобил, паркиран близо до мястото на убийството на Бинг. Той е починал от самонанесена огнестрелна рана, съобщиха от полицията.

Разследващите заявиха, че двамата са се познавали и убийството вероятно е провокирано от лични причини и спор за интимен партньор, след което убиецът се е самоубил.

Убитият Бинг е известен и талантлив изследовател, високо ценен от колегите си.

„Бинг беше на прага да направи много важни открития за клетъчните механизми, които са в основата на инфекцията със SARS-CoV-2, и на клетъчната основа на последващите усложнения, настъпващи в човешкото тяло след заразяване“, се казва в изявление Медицинския факултет, където Бинг е работел.

„Той имаше бакалавърска и докторска степени от Националния университет в Сингапур, както и докторантура от университета „Карнеги Мелън” в Питсбърг и ще бъде запомнен в катедрата като човек, който е „търпелив, интелигентен и изключително зрял. Ще ни липсва много“, пишат колегите на Бинг.

Те обещаха да завършат изследванията на Лиу, като знак на почит към научните му постижения.

Коронавирусът — ХИВ, разпространяван по въздушно-капков път?Вирусният щам SARS-CoV-2, известен като COVID-19, е манипулиран в лабораторни условия и е част от оп…May 5 2020vijti.com

ЛУПА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!