Тъщата добавяше всеки ден куркума в киселото мляко. Какво се случи с нея след един месец

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тя се отглежда в много държави в региона, а в последните години придоби популярност по целия свят, в това число и в България. Жълтеникавата куркума има лека прилика с шафрана и затова е известна още и като „шафранът на бедните“. Освен със своите кулинарни качества, тя набира популярност и с благоприятния ефект, който оказва на здравето ни. Мария е помощник-фармацевт и е открила куркумата от разказ на жена, справила се успешно с онкологичен проблем, пише lekuva.net.

Тя използвала куркумата като съпътстваща лечението добавка. За себе си Мария стигнала до извода, че ще направи терапия с куркума. В продължение на 247 дни тя приемала по една равна чаена лъжичка куркума.
За да й бъде по-вкусно, добавяла подправката в чашка кисело мляко. Ефектът след почти година терапия бил поразителен. Мария се отървала от 17 килограма наднормено тегло, а всички възпалителни процеси в организма й били пресечени.
Освен това, от болките в ставите нямало и следа и днес, на 47 години, тя с удоволствие играе баскетбол в свободното си време, при това наравно с младежите от квартала.

Всички положителни промени, настъпили при Мария довели до това, че от притесненията, които я измъчвали преди години, днес няма и помен, а преумората и стресът са останали далеч в миналото. Куркумата е многогодишно тревисто растение, което развива мощна коренова система. Именно корените на растението, стрити на прах, се използват в кулинарията. Те са готови за преработка, когато листата на растението пожълтеят.

Десетте лечебни свойства на куркумата

1. Подправката е натурален антисептичен и антибактериален компонент. С тези си качества тя се използва за дезинфекция на порязвания и рани от изгорено. Действа добре на псориазис и други възпалителни кожни състояния.

2. Учените считат, че подправката може да редуцира рисковете от детска левкемия.

3. Ако се комбинира с карфиол се счита, че куркумата може да редуцира рисковете от рак на простатата. Все повече анти-канцерогенни качества на куркумата биват откривани от експерти, включително за превенция на рак на гърдата и меланома. Някои от учените считат, че има възможност подправката и нейните съставки да предпазят от развитие на метастази и да спрат обособяването на нови кръвоносни съдове за хранене на туморите. Тестове върху лабораторни животни показват, че в бъдеще подправката може да се използва за основа на лечение на някои видове рак, включително рак на панкреаса, както и за превенция.

4. Куркумата има силен потенциал за включване в мощни противовъзпалителни медикаменти, затова може да се употребява за лечение на разнообразни възпаления. Тези й характеристики не включват неприятните странични ефекти на много от средствата, които се продават по аптеките. Заради тези си свойства куркумата е страхотно средство срещу артрит.

5. Куркумата е натурален детоксифициращ компонент за черния дроб и изхвърля от организма токсините.

6. Подправката може би предпазва от болест на Алцхаймер и забавя развитието на болестта като премахва амилоидната плака по тъканта на мозъка.

7. Тестовете върху лабораторни животни сочат, че съставките на подправката може би забавят развитието на множествената склероза.

8. Подправката се счита за полезен компонент, който може да ускори метаболизма и обмяната на мазнините, както и да ускори изгарянето на излишните мазнини, като по този начин спомогне отслабването и нормалното телесно тегло.

9. Куркумата се счита за натурален обезболяващ агент.

10. Подправката действа добре на храносмилателната система и може да се употребява за лечение на нарушено храносмилане и киселини. Освен това лекува раздразнения на червата, както и улцерозен колит, но ако се употребява твърде често и агресивно, може да раздразни стомаха.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Ето защо посипвам сол на прага на дома си: И вие ще започнете да го правитеМоже би ви изглежда странно, но от незапомнени времена солта се използва като почистващо средство. С…Oct 2 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!