Революционно за COVID-19: Аспиринът озаптява заразата и пази от смърт

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Революционно откритие за лечението на коронавирусна инфекция може да облекчи значително битката със заразата. Учени са установили, че приемът на аспирин може да намали риска хоспитализираните пациенти с коронавирус да се разболеят тежко или да умрат, пише Дарик. 

Изследователите установили, че ниски дневни дози от хапчето могат да намалят с повече от 40% вероятността заразените с коронавирусна инфекция да постъпят в интензивно отделение или пък да бъдат интубирани.

Ето как Мангъров е лекувал над 50 човека от коронавирус 100 лв. струва посещение в кабинета на радетеля за масово заразяване с коронавирус доц. Атан…Oct 26 2020vijti.com

Екипът от Медицинския факултет на Университета в Мериленд заявява, че са оптимисти за ефикасността на достъпното лекарство в битката с тежките усложнения при коронавируса. Това откритие обаче трябва да бъде клинично тествано.

„Ако нашата констатация бъде потвърдена, това ще направи аспирина първото широко достъпно лекарство без рецепта за намаляване на смъртността при пациенти с COVID-19.“, каза каза ръководителят на изследването д-р Джонатан Чоу.

За изследването екипът е наблюдавал 412 пациенти с COVID-19, лекувани в Медицинския център на Университета в Мериленд в Балтимор и три други болници по Източното крайбрежие на САЩ. Около една четвърт от тях приемат ежедневно ниски дози аспирин преди или веднага след приемането им за лечение. Тези, които ежедневно са приемали аспирин, намаляват риска от прием в интензивно отделение с 43% и с 44% риска да бъдат интубирани.

Най-важното е, че резултатите показват, че аспиринът намалява риска от смърт в болница с 47%.

Коронавирусът увеличава риска от опасни и смъртоносни кръвни съсиреци, които могат да се образуват в сърцето, белите дробове и кръвоносните съдове.

Употребата на аспирин обаче пречи на кръвните съсиреци, което според екипа е причината лекарството да има толкова много ползи срещу COVID-19.

Според редица изследвания обаче приемането на аспирин от деца под 16-годишна възраст може да бъде изключително опасно.

Томислав Дончев разкри ще има ли тотално затваряне заради коронавируса В началото на пандемията България наложи строги мерки, което позволи броят на заразените да не бъд…Oct 25 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!