Работи безотказно: Упражнение щитовидната жлеза, завещано ни от тибетските монаси

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Щитовидната жлеза е един от най-важните органи в човешкото тяло. За да функционира нормално, тя се нуждае от определено количество йод. Недостигът му при приема на храни и течности може да доведе до усложнения и болести като „ендемична гуша“. В ранна детска възраст пък уврежданията на щитовидната жлеза могат да доведат до забавяне на умственото развитие и да причинят кретенизъм. В подобни случаи обикновено лекарите препоръчват прием на йодирана морска сол или директно на йодни таблетки. Тибетските монаси обаче имат едно просто упражнение, което дава още по-добри резултати, а редовното му прилагане кара важната ендокринна жлеза да работи като швейцарски часовник. Тази „гимнастика“ може да се прилага по няколко пъти на ден в седнало или изправено положение.
Бързо лечение на гъбички: Рецепта с хрян връща здравето на кожата и ноктитеЛечението на гъбички е дълъг и отнемащ време процес. Ето защо трябва да се действа бързо и навреме. …Jan 31 2019vijti.com

Упражнението е следното: стоплете дланите на ръцете си и ги поставете върху щитовидната жлеза за 10 секунди; преглътнете 3 пъти без да бързате; поемете въздух и издишайте бавно, като в същото време притиснете възможно най-силно брадичката към гърдите; задръжте дишането за няколко секунди, след което повдигнете брадичката максимално нагоре; задръжте така 10 секунди и издишвайки, отново притиснете брадичката към гърдите; в това положение завъртете главата си няколко пъти в дясно и в ляво; повторете отново тези движения в същата последователност; завършете упражнението, като отново стоплите с длани областта на щитовидната жлеза за 10 секунди.

Как да се храним при болна щитовидна жлеза?
Препоръчително е при проблеми с щитовидната жлеза да настъпят определени промени в хранителните навици. Хубаво би било да се избягват определени продукти и да се наблегне да такива, които имат доказан благотворен ефект при подобни състояния, пише Gotvach.bg.
Според специалисти ключов компонент от диетата трябва да бъдaт омега-3 мастните киселини. Ето защо в седмичното меню следва да се включи увеличен прием на риба. Подходящи в случая са сьомга, сардина и херинга. Морските дарове също са добра храна за хората с проблеми с щитовидната жлеза. Препоръчва се и консумацията на скариди, водорасли и други морски растения, които съдържат йод.
Как да си приготвим това вълшебно вино, за да се радваме дълги години на отлично здраве! Лекува над 100 болестиКое е това растение, което „жили“, но и лекува? При това списъкът от болести, срещу които се прилага…Jan 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!