Проф. Емил Воденичаров: Сапунът пука вируса като мехур

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сапунът е най-големият враг на коронавируса. Това потвърди ръководителят на Катедрата по хигиена в Медицинския университет професор Емил Воденичаров и обясни, че той пука молекулите на вируса като мехур.

Изписаха жив и здрав най-малкия пациент с коронавирус у нас Най-малкият пациент в страната, заразен с коронавирус – момченце на една година, вече е изписан от…Apr 14 2020vijti.com

„Търговският сапун, който се продава широко, има обилие на синтетични амфифилии, които са мазнини и много наподобяват строежа на мазнините на обвивката на вируса. Тези мазнини на обвивката на вируса контролират какво влиза и какво излиза от този вирус. При среща с амфифилиите те ги приемат за себеподобни и ги пропускат да влязат.

Влизайки вътре във вируса, едната теория включва дезинфекционните свойства, тези амфифилии, мазнини, а другата теория е, че променят отношението между белтъци, мазнини и РНК. Влизайки, тези амфифилии повишават вътрешното налягане във вируса и подобно на сапунен мехур в даден момент еластичността на тази обвивка се преодолява и се пръска“, обясни експертът.

Той препоръча на хората по селата да се снабдят с хлорна вар за дезинфекция. „Това е старо изпитано средство, което е много ефективно. Един килограм се разтваря в 10 литра вода и се поставя на тъмно за 24 часа да стои. Разбърква се, 3 литра от този концентрат се смесват с 3 литра и половина вода и се получава дезинфекционен разтвор“, заяви експертът пред БНТ.

Книга, издадена през 1981 година предсказва абсолютно точно коронавируса, както и как ще протече и откъде идва-Снимка Наскоро беше публикувана статия за това как книга, наречена „Очите на мрака“, разказва за китайска…Apr 14 2020vijti.com

Източник: лупа

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!