Лукът и чесънът убиват паразитите в червата

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Според проучване на Световната здравна организация паразитите разболяват над 50 милиона души по света всяка година. Те проникват в храната, особено там където е налице лоша хигиена.

Попаднали веднъж в червата на човека, те започват да се размножават, особено когато се консумира нездравословна храна като рафинирана захар, неизпечено месо, недобре измити плодове и зеленчуци. Има обаче и някои храни, които притежават антипаразитни свойства и могат да се справят с тях при по-продължителна консумация. И това са лукът и чесънът, твърдят специалистите.

Какво се случи с тялото ми след година ежедневна употреба на 1 скилидка чесънНяма човек, който да не знае колко полезно растение като чесън. Съществуват истински легенди за него…Oct 5 2019vijti.com

Чесънът е естествен антибиотик, който се слави със свойствата си да унищожава над 60 вида гъбички и над 20 вида бактерии и много от видовете вируси. Той премахва успешно паразитите в червата, като помага за предотвратяване последващата им поява. Притежава антиоксидантни свойства за защита от окисляване в резултат на паразитите. Един от активните му компоненти, елиминиращи паразитите, е алицин, който действа едва когато чесънът е разрязан или пресован.

Лукът също е мощен естествен антибиотик, който се бори успешно с паразитите. Той съдържа сяра, която притежава антипаразитни свойства. Ефективен е най-вече при тениите. За изчистване на тялото се препоръчва да се пият 2 ч. л. сок от лук по два пъти на ден в продължение на около две седмици, съветват специалистите по хранене.

Д-р Емилова: Ракът не вирее в тялото, ако ядем чесънД-р Людмила Емилова е една от най-известните родни диетолози, която вече повече от двадесет години п…Sep 11 2019vijti.com

Източник: лупа.бг

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!