Лечение с английска сол: Чисти тялото от киселинност, помага при кожни проблеми, артритна болка в ставите и мускулни крампи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Детоксикиращата вана е нещо, което трябва да използваме от време на време.
Това обикновено се прави с английска сол, която ни помага да премахнем всички токсини от нашия организъм,
но също така изобилства от различни ползи за нашето пълно здраве.
Днес ще ви предложим подобрена комбинация за вана: Английска сол, комбинирана с хималайска сол!
Когато тези две се съчетаят, те могат да ни помогнат срещу редица здравни проблеми.
Те не могат да причинят страничен ефект, не са много скъпи и са много ефективни.
Прочутият д-р Атанас Михайлов ни даде своя стара изпитана рецепта за лечение на грип, която убива болестта само за 24 часаИзвестният лекар д-р Атанас Михайлов гарантира уникалния ефект на тази рецепта за лечение на грип от…Jan 7 2019vijti.com

АНГЛИЙСКА СОЛ
Английската сол е минерално съединение, намиращо се във вода, съдържаща високи сулфат и магнезий. Прилича на солни кристали, така че оттам идва името на солта. Но бъдете внимателни, когато купувате сол, тъй като тя може да бъде с различни хранителни качества, както и за лична хигиена.
Нашата кожа е най-големият орган за детоксикация. По време на солена баня, сулфатът и минералите се комбинират и премахват всички токсини през кожата ви. Те също се абсорбират през кожата и повишават нивата на сулфат и магнезий в тялото ни. Има многобройни проучвания, които са доказали увеличение на нивата на магнезий само от лежащи в солна баня с английска сол. Плюс това, тя не причинява никакви странични ефекти!

ХИМАЛАЙСКА СОЛ
Хималайската сол се смята за една от най-старите, но и най-чиста и най-незамърсена сол в света.
Тя дава на тялото многобройни минерали, които са от съществено значение за нас. Като я добавите във ваната, ще се почувствате като заобиколени от енергия. Всички минерали и соли от нея ще бъдат абсорбирани от кожата ви и ще ги приемате незабавно.
ЗДРАВНИ ПОЛЗИ НА СОЛНАТА БАНЯ
Тези типове сол съдържат различни минерали, но солената баня с тях комбинира същите ползи за нас:

Увеличава кръвообращението
Ускорява заздравяването на подуване, малки рани, натъртвания, напрегнати или разкъсани мускули и връзки
Намалява киселинността и помага да се балансират нивата на рН в организма
Омекотява симптомите преди менструация (подуване на корема, мигрена, спазми)
Елиминира токсините през кожата
Тя е изпълнена с много мощни антисептични свойства и може да ви помогне да лекувате кожни заболявания като обриви, екзема, псориазис, акне и суха кожа

Подобрява здравето на дихателните пътища
Успокоява слънчевите изгаряния и ухапвания от насекоми
Омекотява болки в ставите и мускулни крампи
Подпомага и подобрява съня, отпуска мускулите и намалява стреса
Пречиства, почиства и подхранва тялото ви с основни минерали

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АНГЛИЙСКА СОЛ ЗА СУПЕР ДЕТОКС ?
Д-р Дейвид Жокерс твърди, че количеството сол трябва да бъде определено от теглото на човека. Ето някои количества, които трябва да се използват за стандартна вана. Мярката е за около 120 литра вода.
Деца под 60 кг: ½ чаша
Лица между 60-100 кг: 1 чаша
Лица между 100-150 кг: 1½ чаши

Лица между 150-200 кг: 2 чаши
За всеки 50 лири повече – добавете още половин чаша сол
Първоначално е добре да започнете само с английска сол, а по-късно да добавите и хималайска сол.
ЗАБЕЛЕЖКА:
Не използвайте тази сол в случай на изгаряния, открити рани, сърдечно-съдови проблеми или сте бременна. Ако вземате някои лекарства от дълго време, говорете с Вашия лекар преди да решите да започнете този вид детоксикация.

Най-напред трябва да се разтривате ваната, за да можете да отстраните замърсявания от нея. След това напълнете топла вода от около 37 °.
Това ще бъде достатъчно, за да се разтварят двата вида сол. Уверете се, че водата не е прекалено гореща, особено в случай на проблеми с високо кръвно налягане!
Не добавяйте масла, шампоани или сапуни. След като използвате солената баня не изплаквайте! Можете просто да се изсушите с кърпа.
Преди да влезете в банята,яжте по-лека и здравословна храна. Това ще ви предпази от замайване от ниска захар или празен стомах.
Трябва да сте хидратирани. Пийте много вода преди процеса и след ваната. Пийте бутилка вода, докато си взимате и ваната! Можете да слушате музика, за да ви помогне да се отпуснете повече.
Уверете се, че останете в нея поне за 40 минути. Вашето тяло ще има достатъчно време, за да усвои успешно минералите от солите.

Може да се почувствате малко замаяни. Първо се подсушете от водата и след това бавно излезте от ваната.
Възможно е водата във ваната да е придобила млечен цвят, когато завършите банята. Това зависи от вашето здраве. Това се случва, защото токсините се елиминират от тялото ви. Когато хората работят в промишлени зони или са пушачи, водата им може да има дори кафяв цвят.
Най-доброто използване е 2 -3 пъти седмично, но ако не можете да се справите с него, направете го поне още веднъж.
Източник: lekuvai.bg
Никой не се е измъкнал жив от живота: Има 10 медицински правила, които да удължат този процесД-р Сотир Марчев е началник на Кардиологичното отделение в “Пета градска болница“ в София. Завършил …May 14 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!