Казват, че меда и канелата са полезни, но какво не знаете…

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Комбинацията от мед и канела с векове се използва в древните традиционни китайски лечения. Тези два продукта с лечебни свойства се използват като “домашно лекарство”. Канелата е една от най-старите подправки, известни на човечеството. Използва се не само за обогатяване вкуса на напитките и медикаментите. Известно е, че медът и канелата са здравословна комбинация, но знаете ли, какво всъщност лекуват?

Малко познат трик за полезно приготвяне на тикваКогато ядем тиква, трябва да знаем, че има специален начин за усвояване на бета каротен, който трябв…Oct 18 2019vijti.com

Заболявания на сърцето и кръвообращението

Направете смес от мед и канела на прах. Намажете върху филия хляб и приемайте всеки ден за закуска вместо сладко или мармалад. Тази смес предотвратява натрупването на холестерол в артериите. Също така, хората, които вече са претърпели инфаркт, с ежедневния прием на тази смес, предпазват сърцето от следващ инфаркт. Редовната употреба на пастата от мед и канела, намалява появата на загуба дъх и тахикардия. Също така беше установено, че помага за подобряване състоянието на артериите и вените.

Артрит

Пациентите с артрит трябва ежедневно (сутрин и вечер) да взимат по една чаша топла вода с 2 супени лъжици мед и чаена лъжичка канела на прах. Това ще помогне за намаляване на симптомите на артрит. В едно изследване, извършено в институт в Копенхаген, показва, че при лечение на 200 пациенти, всеки ден преди закуска, със смес от една супена лъжица мед и половин чаена лъжичка канела на прах, при 73 пациенти, болката напълно е изчезнала за един месец, а по-голямата част от пациентите вече се движили свободно, без болка.

Инфекции на пикочния мехур

Смесете две супени лъжици канела на прах с една чаена лъжичка мед в чаша с гореща вода и изпийте. Унищожава бактериите в пикочния мехур.

Повишен холестерол

Две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прах се смесват с 450 милилитра чай. Приемани от пациент с повишен холестерол, след два часа понижават холестерола с 10 процента. Също както при пациенти с артрит, ако се приема всеки ден, три пъти дневно, може да излекува проблема с холестерола.

Настинка

Всеки, който има проблем с чести настинки, може да си помогне с една супена лъжица мед с ½ супена лъжица канела на прах, веднъж дневно в продължение на три дни. Помага и за проблеми със синусите. Освен това ежедневния прием на мед с канела засилва цялостния имунитет. Учени от Испания твърдят, че медът съдържа естествена съставка, която помага за унищожаване на причинителите на грип.

Проблеми със стомаха

Медът и канелата на прах лекуват проблеми със стомаха, а може да излекуват и язва. В Япония е направено изследване, което е доказало, че медът, смесен с канела на прах помага срещу стомашните газове. Малко канела на прах и лъжица мед преди хранене, помагат за намаляване на киселините в стомаха и подобрява усвояването на храната.

За дълъг живот

Ако се приема всеки ден, чаят от мед и канела на прах удължава живота. Използвайте 4 супени лъжици мед, 1 лъжица канела на прах и три чаши вряща вода за приготвяне на чай. Приемайте по ¼ чаша няколко пъти на ден. Още едно благоприятно действие – поддържа кожата свежа и мека.

За възпалено гърло

Ако имате възпалено гърло или чувствате сухота, вземете една лъжица мед и преглъщайте бавно. Повтаряйте на всеки три часа, докато почувствате подобрение.

Проблеми с кожата

Ако имате акне, смесете три супени лъжици мед с една супена лъжица канела на прах и втрийте на местата с акне, вечер преди лягане, а на сутринта измийте лицето с топла вода. В продължение на две седмици повтаряйте процедурата и ще премахнете акнето. Освен това медът, смесен в същото съотношение с канела на прах, лекува частите от кожата, където има екзема и други кожни инфекции.

Отслабване

Всеки ден, половин час преди закуска, на гладно и вечер преди лягане, изпивайте мед и канела на прах с една чаша топла вода. С редовна консумация, ще забележите, че отслабвате, а ако продължите с този навик, в тялото няма да се натрупват мазнини.

Източник: Днес.БГ

Бялото злато за тялото: След като разбрах колко е полезно, веднага започнах поне веднъж на ден да си хапвам от негоНапоследък маслото позагуби позициите си сред масово предпочитаните храни. Казват, че има много холе…May 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!