Известен лекар разби правилата на пух и прах: В никакъв случай не спирайте с алкохола

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Главният лекар на болницата в бразилския град Порто Алегри д-р Пауло Убиратан напълно отхвърля всичко това, което досега са ни казвали, че е полезно за здравето. В интервю за местна телевизия, цитирано от Блиц, той споделя шокиращи факти за обмяната на веществата и за така модерния през последните години здравословен начин на живот. Специалистът буквално оборва смятаните за догма правила за дълголетие като диетите, бягането за здраве и въздържанието от алкохол. Той споделя, че упражненията за сърдечно-съдовата система не удължават живота, а вегетарианството всъщност е безсмислено. “В сърцето е заложен запас от издръжливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения“, съветва доктор Убиратан.Любов пламва между пациент и лекуващата му лекарка, тя дори забременява, но разбира за голямата му тайнаМилана и Давид се запознали в болницата. Мъжът постъпил в здравното заведение със силни болки в стом…Mar 26 2019vijti.com

– Д-р Убиратан, твърди се, че упражненията за сърдечно-съдовата система удължават живота, това вярно ли е?
– Сърцето е създадено, за да изпълнява определен брой съкращения. Не ги похабявайте за упражнения. Вашият жизнен период ще изтече независимо от начина на използване на сърдечните съкращения. Това е все едно да твърдите, че можете да удължите живота на колата си, като я карате с по-висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Спете и уважавайте сиестата.
– Трябва ли да се спре консумирането на червено месо и да се ядат повече плодове и растителна храна?

– Необходимо е да се разбере стратегията на ефективността на храненето. Какво ядат кравите? Трева и царевица. Така че една пържола всъщност е най-ефективният начин да предоставите растителна храна на своя организъм. Предпочитате да приемате зърнени храни? Тогава яжте пилешко.
– Следва ли да се намали употребата на алкохол?
– В никакъв случай! Виното се приготвя от плодове. Брендито – това е дестилирано вино. Това означава, че от плодовете е премахната водата така, че да извличате максимална полза от тях. Бирата пък се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от нея.
– Каква е ползата от редовните спортни тренировки?

– Моята философия е такава: ако няма болка – не правете нищо. Вие сте си добре.
– Вреди ли консумирането на пържено?
– В днешно време храната се пържи предимно в олио. Което е с растителен произход и продуктите, които се подлагат на пържене, се напояват с него. Как може да бъде вредна допълнителната растителна храна?
– Как фитнесът помага да се намали наднорменото тегло?
– Абсолютно никак. Единственият резултат от упражненията за мускулите е, че се увеличават техните размери.
– Шоколадът вреден ли е?
– Шоколадът се състои основно от какао – също растителна храна. Прекрасен продукт, употребата на който ви доставя наслада и щастие. Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателна и добре съхранила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на се*с, с напълно уморено, използвано тяло. И да признаете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете.
– Какво бихте ни посъветвали още?
– Ако дългото ходене пеша беше толкова полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките плуват цял живот, ядат риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките са мудни и бавни, не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят по 450 години.Шестима лекари я съветваха да направи аборт, но тя не ги послуша и успя да роди здраво бебеТя е на почти една година и е едно от най-слънчевите бебета, които сте виждали. Обича да си играе, г…Mar 26 2019vijti.com

Източник: С кафето

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!