Дъщеричката ми кашляше цяла нощ и вече се бях отчаяла, когато мама ми припомни как ме оправяше като малка. Безотказно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кашлицата може да бъде страшно болезнена, отвратителна и досадна! Няма човек, който да не е преживял този кошмар – да се дере като магаре така, че цялата му глава да кънти.
Още по-неприятен обаче е моментът, в който кашлицата мъчи децата ни, особено, ако те са още малки.
Все пак нека първо да уточним, че кашлицата всъщност е добър знак.
Тя дава сигнал, че организмът се бори, за да се справи с „вредителите“ в него. Защото при кашляне от дихателната система се отделят слуз и други отпадъци.
И все пак, ако е продължителна, тя е доста неприятна.
Той живя до 105 и ни остави безценни съвети за здраве и дълголетие, които не е лошо да спазвамеДоктор Шигеаки Хинохара, който почина миналата година на цели 105 години, завеща на света безценни с…Dec 10 2018vijti.com

И ето ви една стара рецепта, ако искате детето ви да спинка спокойно. Известна е на нашите майки и баби и се нарича „медена лапа“. Изключително лесно е да се приготви, а резултатът е гарантиран. Ето какво трябва да направите.
В купа се смесват мед и малко брашно. Бърка се добре, след което се добавя и растително масло. Готовата вече смес се поставя върху салфетка, а след това се увива и в тензух. „Лапата“ е приготвена. Сега е необходимо да я поставите в центъра на гръдния кош на детето и да я закрепите с лейкопласт.
Нека лапата постои няколко часа така преди лягането на детето, а когато се приготви за сън я махнете. Облекчението ще е двойно – и за вас, и за детето.

Ето и още няколко изпитани рецепти от народната медицина
Сок от моркови – препоръчва се 5 пъти на ден детето да пие по една супена лъжица прясно изцеден сок от моркови, смесен 1:1 с мед. Пристъпите на суха кашлица се разреждат и успокояват.
Лимонов сок, мед и глицерин. Приготвя се сироп от половин чаша пресен лимонов сок и по една супена лъжица мед и глицерин – от аптеката. Първо се смесват сокът и глицеринът, след което се добавя медът. От този сироп се дава по една чаена лъжичка след хранене, както и при всеки пристъп на суха кашлица. Преди прием сиропът трябва всеки път хубаво да се разбърква!

Сироп от смокини и мляко. 2-3 сухи смокини се накисват и смачкват, след което се варят 20 минути на слаб огън в чаша прясно мляко. Напитката се прецежда и се дава топличка вечер преди лягане.
Гроздов сок. Изцеждат се хубаво узрели зърна през марля. На половин чаша сок се добавя чаена лъжичка мед и хубаво се разбива. От напитката се дава при пристъпи на кашлица по една супена лъжица.
Бях го закъсал със здравето, но научих за него и всичко бързо се оправи. С този чай на дълголетниците ще оставите проблемите със ставите и черния дроб в миналотоБях закъсал със здравето, а това, че сметката в аптеката надвишаваше тази в бакалията почти не ми по…Dec 6 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!