Диета от Каменната ера: Когато нищо друго не помага, значи е време за нещо сигурно, изпитано още от древността

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато стане въпрос за външен вид всички – и жените, и мъжете, са супер суетни. Всеки иска да има страхотна фигура, в която да се чувства добре, но и с която да запленява останалите.
За да сме красиви, слаби и здрави правим какво ли не. Понякога дори се обръщаме за съвети към баба и именно тогава се появи чудната диета на баба, която топи килцата без да гладуваме. Каквото и да си говорим тя е изпитана през годините и наистина е чудодейна.
Става въпрос за „Диета от каменната ера”. Същността й е проста и се основава на само едно заключение – че не е нужно да разглеждате калориите като свои врагове.
Отслабвайте без стрес с диетата 5/2: Хапва се ограничено само 2 дни в седмицатаДиетата 5/2 е разработена от британския телевизионен журналист и дипломиран лекар Майкъл Мосли. Мето…Jan 18 2019vijti.com

Дали губим тегло или наддаваме тегло зависи от нашата конституция,
наличието на генетични предразположения, включително и наследствени.
Въпреки името диетата не се заблуждавайте, че това означава,
че трябва да се изпържи камъни или да си наточим копие за лов.
Не, трябва спешно да забравим за принципите,
в които са ни убедили диетолозите и просто да се върнем назад преди няколко века и да ядем онова, което нашите баби и дядовци са яли.

В края на краищата, природата, създавайки животинския свят, включително и нас, веднага се е уверила, че децата й ще живеят комфортно. Може би затова нашите предци са много по-здрави от нас, младите.
Така че, диетата предлага три различни варианта за храна, ако желаете, можете дори да комбинирате продукти един с друг.
За закуска просто следвайте дневния режим, така че вашата закуска да не се окаже обяд или вечеря. Помислете, че нашите баби и дядовци, дори са се изпотявали, опитвайки се да си набавят храна.

 

Закуска
За закуска трябва да ядете истинска овесена каша, подправяйки я с канела и ябълка.
Добавете кисело мляко тук, но без аромати,
без оцветители.
Чистото и обезмаслено кисело мляко ще помогне за ускоряване на усвояването на храната и ще предизвика повече храносмилателния тракт да работи добре. Ако това не ви допада, то заложете на две варени яйца и салата.

Обяд

За обяд можем да си позволим да си изпечем пиле, но без никакви подправки, максимум малко пипер. И добавете ситно нарязана зеленчукова салата, отново: без екзотика, просто домат, краставица или зелена салата. Ако това не ви допада можете да добавите малко зехтин. Друг вариант е да хапнем извара, смесена с плодове. Третият вариант за обяд е просто да задушите гъбите, ако е възможно с минимум масло.

Вечеря

При вечеря можете да бъдете щедри и да изпечете няколко парчета пуйка със зеленчуци, разбира се това е само за тези, които обичат да ядат пълноценна храна. Това може да бъде заменено със соеви кълнове, моркови и парченце херинга. Е, който не иска да хапва това може просто да яде плодова салата за вечеря.

Предимствата на диетата са очевидни. Гладът не ви измъчва, а приемате нормалното количество нискомаслените продукти и с максимум протеини, което всъщност е страхотно и често препоръчвано и от съвременните диетолози. В този случай тялото получава всичко, от което се нуждаете, включително калории, които не са убедително изчислени. Но най-важното е, че тъй като тялото не толерира никакво натоварване и не е под стрес, можете да останете на тази диета от каменната ера за много дълго време.

Но трябва да запомните едно нещо: всички продукти трябва да са само пресни.

Забрани

Не замразявайте храната си и не си купувайте замразени продукти – всичко това ще ни лиши от най-важното и унищожи цялата същност на диетата. Дори ако наистина искате да ядете – не можете да имате никакви бързи храни, пайове, торти и други гадости. По-добре е да се яде малко каша или зеленчукова салата. Също така, диетата строго забранява захар във всякаква форма, няма място за въглехидрати, които неизменно присъстват в хляба, кифлички и другите тестени изделия.

Диетата на каменната ера се регулира така, че теглото намалява до минимум, което прави процеса на отслабване невидим за тялото.
Източник: jenata.blitz.bg
С тази диета на Маргарита Королева ще загубим 10 килограма завинаги: Световният хит в отслабванетоΠoчивĸaтa нa мopeтo Bи пpeдcтoи и иcĸaтe дa cвaлитe излишнитe ĸилoгpaми бъpзo и зaвинaги!? Aĸo нe cт…Jan 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!