Възможно ли е се премахне папиломът и кога: Какво ще стане, ако го откъснете

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Папиломите са малки и безболезнени израстъци, които се появяват по кожата или лигавиците. Те имат червеникав или кафяв цвят.
Тези образувания може да се разранят при случайно нараняване или при контакт с дрехи. В този случай папиломите могат да се „откъснат“ или да се възпалят.
Хората се притесняват, че отделянето на брадавицата ще доведе до негативни последици. Възможно ли е се премахне папиломът и кога?
Червен конец с възли привлича късмет: Как се правят възлите за здраве и какви думи се изричатЧервеният конец от години има славата на силен талисман, който гони злото! Тази магия се смята за ед…Oct 1 2019vijti.com

Какво се случва, ако откъснете папилом?
Някои израстъци през годините сами изчезват без болка и дискомфорт. Това е добре, защото тялото е разработило антитела и се е справило самостоятелно с проблема.
Не можете да махнете папилом сами, тъй като това ще доведе до негативни последици.
Възможни усложнения:

В засегнатата зона ще се появи възпаление. Брадавицата може да прерасне в съседни райони на тялото.
Лесно е да внесете инфекция в раната, която се е появила. Освен това човек с папиломи често има слаб имунитет.
На мястото на брадавицата могат да се появят сърбеж, болка и кървене. Ако се появят тези симптоми, трябва да се консултирате с лекар.
Ако щамът на вируса има онкогенен характер, тогава съществува риск от израждане на папилома в тумор.

Не можете сами да откъснете папилома, в противен случай ще се появят усложнения. Ако вече е настъпила неблагоприятна ситуация, ще трябва да се вземат мерки за предотвратяване на последствията.
Какво да направите, ако ви се появи папилом?
Когато растежът е ранен, трябва незабавно да третирате проблемната зона с антисептик. Подходящ е разтвор на йод не повече от 5% или оксолинов мехлем.
Раната трябва да бъде покрита с лепенка, за да се предотврати инфекция. Препоръчва се да се консултирате с лекар, за да се подложите на диагноза и да изключите възможността брадавица да се изроди в злокачествен тумор.

Препоръчва се бременните жени да премахват папилома, за да не заразят плода с папиломен вирус.
Понякога поради хормонални промени болестта отминава сама. Това обикновено се случва след първия триместър.
Ако след терапията папиломът изсъхне и почернее, не трябва да се притеснявате. Това предполага, че скоро брадавицата ще изчезне сама.
Ако това се случи, когато не е имало лечение, трябва незабавно да се консултирате с лекар. Има вероятност меланомът да започне да се развива. Само специалист ще може да каже дали има опасност.
Източник: zdrave.to
Пазете си здравето: Черният списък на най-отровните и вредни храни на българския пазарТова са най-опасните и вредни храни, които не трябва да ядем никога, ако искаме да бъдем здрави По д…Oct 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!