Българите излязохме големи късметлии: Учени откриха нещо, което ни пази от вредното въздействие на алкохола

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хубаво е и е късмет да притежаваш повече от ензима, предпазващ от разрушителното действие на алкохола. Този ензим започва още от първобитния човек, който не е имал много ресурси за изхранване. Затова първобитните хора са се хранели с гниещи плодове.
Още оттогава я има ферментацията, от начина на хранене на първобитния човек. И оттогава се появява този ензим, наречен алкохол-дехидрогеназа. Той е генетично детерминиран.
Различните хора имат различно ниво на алкохолната дехидрогеназа, която има за задача единствено да елиминира алкохола. И да не се стига до ацеталдехид, защото тогава се включват и други ензими и т.н. Този ацеталдехид трябва да бъде елиминиран, защото е отрова за организма.
10 любопитни факта за ракията, които всеки сънародник трябва да знаеИма си няколко неща, които са изключително типични и характерни за българина. И най-отгоре в списъка…Jan 6 2019vijti.com

И съответно веднага идва въпросът и обяснението: двама души седят на една маса, пият еднакво количество алкохол. Единият получава цироза, другият живее до 90 години. Това означава, че той има детерминирана висока алкохолна дехидрогеназа. За щастие, ние българите, имаме висока дехидрогеназа. Битието ни е било такова, затова сме защитени до голяма степен от алкохола именно чрез тази висока алкохолна дехидрогеназа. Източните народи нямат или имат съвсем малко количество от този ензим и затова при тях е трудно освобождаването от алкохола.

И все пак, внимавайте: Вредите от злоупотребата с алкохол почти никога не се проявяват на момента. Повечето от тях действат във времето. Вижте как честата консумация на алкохол влияе върху здравето ви.
Нарушава вашата тренировка
Ако предната вечер сте били на парти, пропуснете тренировката. Консумацията на алкохол е вредна за всяка фитнес тренировка. Алкохолните напитки не само дехидратират организма, но ще забавят вашето възстановяване и ще попречат на издръжливостта ви в спортната зала. Прекомерната консумация на алкохол може да има отрицателно влияние и върху някои групи мускули, като седалищните и тези на бедрата ви. Затова тренировката след консумацията на алкохол не се препоръчва.

Може да увреди вашето ДНК
Според изследване, публикувано в списание Alcohol, няколко коктейла седмично могат да доведат до оксидативен стрес или увреждане на ДНК. В изследването са били разгледани две групи студенти.
Едната група са консумирали около 3 халби бира на седмица, докато другата не са имали консумация на алкохолни напитки. Резултати показали, че първата група има два пъти по-големи щети на клетките за разликата от втората, която избягва консумацията на алкохол.

Отразява се на апетита и теглото ви
Вероятно сте забелязали, че след парти изпитвате постоянен глад за високо калорични храни. Това е така, защото консумацията на алкохол оказва негативно влияние върху хормона лептин.
Той отговаря за метаболитните процеси и за регулирането на апетита. Това несъмнено ще се отрази на вашата фигура.
Източник: Здраве.то
Според учените това е перфектната комбинация за силен имунитет: сланинка с лук и 50 грама пивка ракияСланина с лук – една истинска българска храна и незаменима комбинация за подпомагане на имунната сис…Dec 26 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!